Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Фудбалери Војводине победили су екипу Новог Пазара резултатом 4:0 у 31. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Стрелци за Војводину били су Урош Николић у 17, Јован Милошевић у 24. минуту, Никола Чумић у 61. и Радомир Милосављевић у 80. минуту. Сва три поготка, играчи „старе даме“ посветили су свом саиграчу Филипу Малбашићу, коме је недавно преминула мајка.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић, Јеличић, Витас, Љубисављевић, Лазаревић (од 83. Антонијевић), Топић, Зукић (од 83. Милетић), Барај (од 64. Симић), У. Николић (од 74. Милосављевић), Чумић,  Милошевић (од 64. Н. Николић).

Нови Пазар: Славковић, Пешукић, Рубеџић, Киковић, Курдић, Никчевић (од 74. Филиповић), Јоксимовић, Момчиловић, Мијић, Богдановски, Мајдевац (од 78. Јовић).

Воша је прву шансу имала у седмом минут, Чумић је пронашао Зукића, који није најбоље захватио лопту из изгледне позиције па је Славковић лако интервенисао.

У 17. минуту, Војводина је повела голом Уроша Николића из пенала. Претходно је Барај побегао одбрани Новог Пазара, а оборио га је голман Славковић.

У 24. минуту Милошевић је извео праву бравуру, примио је лопту на левом боку, преварио чувара и потом са десетак метара погодио први угао за 2:0.

Само четири минута касније, домаћи су имали две нове и лепе шансе да дођу до трећег гола. Прво је Чумић проиграо Милошевића чији је ударац у ситуацији један на један зауставио Славковић, а потом је Барај погодио спољни део мреже.

У 38. минуту Николић је из слободног ударца искоса са десне стране гађао у први угао, али је поново на правом месту био голман Славковић.

Воша је наставила да доминира и у наставку, у 48. минуту после лепе акције, Барај је са ивице шеснаестерца шутирао поред стативе.

Уследио је нешто мирнији период игре, али је Воша и даље држала контролу на средини терена и онда је у 61. минуту дошла до трећег гола. Чумић је пресекао повратни пас ка голману, и потом маестрално боцнуо лопту преко Славковића за 3:0.

Нови Пазар је у 66. минуту припретио преко Мијића, чији је ударац са дистанце зауставио Царевић, а у 75. гости су остали са играчем мање пошто је због другог жутог картона искључен Курдић.

Бројачну предност Воша је искористила већ у 80. минуту, после брзог напада, Симић је несебично проиграо Милосављевића коме није било тешко да погоди празну мрежу за 4:0.

До краја утакмице Чумић је имао још једну велику шансу, украо је лопту голману Славковићу и са тридесетак метара гађао празан гол, али је погодио спољни део мреже.

У наредном колу, Војводина гостује Радничком 1923, у среду у 16 часова.