Време читања: 3 минута

НИКАД ЗАНИМЉИВИЈА ТРКА НА ВОЈВОЂАНСКОМ ”ЈУГУ”, КВАРТЕТ ЕКИПА У БОРБИ ЗА ВИШИ РАНГ

Најзанимљивија трка од свих лига под окриљем Фудбалског савеза Војводине, одвија се на војвођанском ”Југу”, где се лидери мењају готово сваког викенда, а температура расте и у борби за опстанак.
Минулу рунду, обележили су порази Словена и Хајдука, што је искористио Железничар, преузевши штафету. Тим тренера Владимира Ливаје, освојио је највише бодова у пролећном делу и да није било минималног пораза од Шајкаша 1908, учинак би био максималан. Када се подвлачила црта испод јесењег учинка, новајлија у лиги, имао је осам бодова мање од тадашњег лидера Хајдука, а тренутно је два корака испред Дивошана. До спуштања завесе, захуктали Инђијци, немају лак распоред, јер гостују у Дивошу и Руми, док на терену са вештачком подлогом, дочекују Слободу.
После четири кола, Словен је склизнуо са чела каравана. Тим из Борковачке долине, претходна два гостовања, у Доњем Товарнику и Старим Бановцима, окончао је поразима, али и даље се пита у расподели српсколигашке визе. Брана Илић и Стефан Цвијић, водећи стрелци лиге са по 14 голова, имају још барута и нису ставили тачку на голгетерски плес.
Јесењи првак Хајдук, у наставку сезоне, уписао је три пораза. Дивошани су променили и тренера, али дефинитивно нису на нивоу издања, која су их красила током првог дела трке. Предстојећи дерби са Железничарем, биће прекретница и показаће да ли је екипа, састављена од плејаде искусних играча са суперлигашким и интернационалним искуством, способна да направи позитиван заокрет.
Ако би се бирао хит пролећног дела првенства, епитет би припао Слободи из Доњег Товарника. Прешла је пут од екипе, која је имала дванаест бодова мање од првопласираног, до активне улоге у борби за пласман у виши ранг. Не само да су играчи тренера Милоша Ђокића једини без пораза у наставку првенства, него су одличну форму потврдили кроз пет узастопних победа, узевши меру и Словену (2:1) и Хајдуку (1:0).
Индекс, Јединство и Слога (Е) представљају екипе способне да сваком помрсе рачуницу. ”Студенти” имају најбољи учинак у улози домаћина, иако због реконструкције Ђачког игралишта ривале дочекују на Клиси, па су практично гости од почетка сезоне.
Слога из Темерина је безбрижна на осмој позицији, а Доњи Срем 2015 је удахнуо кисеоник са две узастопне победе, искорачивши ка мирној луци. Ветерник је везао три пораза без постигнутог гола, па је нови тренер Светозар Мијин суоечн са задатком да играче врати у жељени ритам. Дунав има капацитет да остане ван опасне зоне, то је потврдио победом против Словена (1:0), извојеваном са играчем мање.
Закувало се и у доњем делу, тражи се сапутник Шиђанима ка нижем рангу. Када би се рачунао само пролећни део, Шајкаш 1908, био би трећепласирани. Ненад Церовић, који је зимус преузео кормило, на добром путу је да некадашњег српсколигаша уведе у луку спаса, мада Ковиљчани имају незгодан распоред, с обзиром да им предстоје окршаји са Хајдуком, Словеном и Слободом, кандидатима за пласман међу српсколигаше.
Јарачани нису постигли гол 450 минута, а наредна два кола им доносе мечеве са Словеном и Слободом. Плаво-беле очекује тежак посао, посматрано и кроз призму чињенице да ће од преосталих седам утакмица, четири одиграти као гости. Славија има три бода мање од Младости, а добри познаваоци прилика у овом рангу такмичења процењују да ће управо њихов међусобни окршај у 28. колу много тога одлучити.
Први испод црвене линије, тренутно је Раднички (НП), чије кормило је пре три кола преузео Мирослав Горданић. Пазовчани су под његовим вођством без пораза и верују да ће ухватити сламку спаса.
Шиђани су последњепласирани, али нису лак залогај. На домаћем терену, победили су Шајкаш 1908 (2:1) и ремизирали са Славијом (0:0), док су три пролећна пораза пред својим навијачима уписали током последњих 15 минута, намучивши ривале.
М. Менићанин

ЈОСИМОВ СТРЕЛАЦ 12 ГОЛОВА

Милош Јосимов (38), капитен Слободе, донео је много радости саиграчима и навијачима клуба из Доњег Товарника. Некадашњи првотимац Доњег Срема, ОФК Бачке и Радничког (СМ), са интернационалним стажом у Словачкој и Финској, ставио је потпис испод 12 голова. Биланс има додатну вредност, с обзиром да игра на позицији штопера.


ФОТО: Ерак (Хајдук) и Илић (Индекс)