Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

РФК Нови Сад се вратио на победнички колосек, пошто је славио против Инђије резултатом 2:0 (1:0) и поново се вратио у игру за бараж, који води у Супер лигу.

Стрелци: Јокић у 30 из једанаестерца, М. Балабановић у 59 за РФК Нови Сад.

САСТАВИ:

РФК НОВИ САД: Елесин, Цуцин (од 68. Радивојевић), В. Балабановић, Реган, Вујаклија (од 68. Младеновић), Леандро, М. Балабановић (од 68. Даничић), Живковић (од 30. Влалукин), Благојевић, Јокић, Хрубик.

ИНЂИЈА: Чупић, Кукољ, Ђурић, Вуковић, М. Стојановић (од 58. Недељковић), Јањић (од 65. Ђурковић), Гајиловић (од 54. Ђуричковић), Рађен, Мијаиловић, С. Стојановић (од 54. Десанчић), Стевановић (од 65. Ракић).

Изгледа да је лепо време које је било на стадиону у Челареву пријало Канаринцима који су поново у игри за бараж. Маестралну партију пружио је поново Милан Јокић, који је постигао гол из једнанаестерца, али навијаче је одушевио и млади Душан Влалукин, који је у игру ушао у 30. минуту уместо повређеног Кристијана Живковића и имао је запажену ролу и одиграо најбољу утакмицу у дресу екипе са Детелинаре.

Видело се од самог почетак да изабраници Бранка Жигића желе да се одуже навијачима, али и Инђији за реми у претходном мечу. Од самог старта су кренули офанзивно, желећи да прекину серију у којој су се nalazilli. Одлични стручњак Бранко Жигић је за овај меч промешао карте, што је уродило плодом. Маестрално је одиграла цела екипа. Инђија је дошла као и прошли пут да се надиграва, али сада нису имали среће у појединим тренутцима.

Нападали су Канаринци, а у 30. минуту су успели да стигну до предности. Одлична лопта за Војислава Балабановића, који је прихватио и ушао у шеснаестерац, дефанзивац Инђије Кукољ га је срушио, а судија Данило Николић је пказао на једанаестерац. За разлику од претходних мечева, сада је лопту узео Милан Јокић. Одлични везиста је био сигуран егзекутор и успео је да превари голаман Чупића. До краја првог полувремена РГК Нови сад је имао још две прилике, али нису успели да их реализују. Инђија је покушала да изједначи до полувремена, али је Владан Елесин у два наврата био на висини задатка.

У другом полувремену маестрлану партију пружио је млади Душан Влалукин, који је у неколико наврата до лудила доводио дефанзивце Инђије. У 59. минуту је одлично прошао по страни, послао центаршут, а у шеснаестерцу се најбоље снашао Милорад Балабановић, који је постигао првенац у дресу Новог Сада. После гола РФК Нови Сад се мало повукао и чекао је шансу из контранапада. Бранко Жигић је направио неколико измена желећи да одмори неке играче пошто их пет дана чека још један битан дуел и то против још једног дужника екипе Радничког са Новог Београда.