Време читања: 2 минута

ТЕМЕРИНЦИ У ЗЛАТНОЈ СРЕДИНИ ВОЈВОЂАНСКОГ ”ЈУГА“ 

Извукли су поуке фудбалери Слоге из претходних сезона на војвођанском “Југу“, када су опстанак печатирали у завршници трке, играјући се нервима навијача, па у актуелној трци за бодове безбрижно гледају на расплет у доњем делу табеле. Са 32 освојена бода, Темеринци су накривили шешир на осмој позицији, али то не значи да немају мотива у преосталих седам кола.

-После одличне јесени и стечене залихе бодова, одлука руководства била је да током пролећног дела више простора посветимо младим снагама. Проценили смо колико ће победа и теоретски гарантовати опстанак, верујући да ће подмлађени кадар изнети терет. У рачуницама, кључна је била утакмица на домаћем терену против Дунава (3:2), јер смо претходно ушли у непријатну серију од шест мечева без победе – каже Мирко Давидовић, тренер Слоге.

Минуло коло, обележио је пораз на гостовању Железничару, новом лидеру каравана. Црвено-бели су, због повреда и картона, у Инђију отишли без шесторице играча.

-Немамо широку играчку лепезу, па је изостанак шесторице било тешко премостити. Стартовали смо са петорицом бонуса, брзо добили два гола и касније нисмо имали капацитет да се вратимо у игру. Да смо били комплетни, прича би била другачија. Железничар је једина екипа која нас је победила на домаћем терену, њихов пласман није изненађење.

Од тимова из водећег квартета, Темеринци су пред својим навијачима победили Словен (1:0), ремизирали са Хајдуком (0:0) и Слободом (1:1).

-Показали смо да можемо да се носимо са кандидатима за пласман међу српсколигаше. Тешко је проценити ко ће из водећег квартета искорачити у виши ранг. Железничар је на мене оставио најбољи утисак, док је Слобода у залету и једина је без пораза у пролећном делу. Словен и Хајдук су мало успорили, то потврђују три пролећна пораза, али су и даље озбиљни кандидати за освајање првог места.

До спуштања завесе, Слога ће четири меча одиграти у Темерину, где тешко губи бодове, док је у гостима очекују испити у Срему, на теренима Радничког (Ш), Доњег Срема 2015 и Хајдука. Предстојећи двобој са Шајкашем 1908 привлачи пажњу, пошто се гости грчевито боре да ухвате сламку спаса.

-Када је на супротној страни колега Ненад Церовић, загарантована је неизвесност, јер његове екипе играју борбено и тактички дисциплиновано. Ковиљчани су трећи по учинку у наставку првенства, па ћемо имати озбиљан приступ. Враћају нам се кључни играчи, попут првог стрелца Душана Крајновића и очекујем да победом зацементирамо пласман у златној средини – рекао је Мирко Давидовић, тренер Слоге.

М. Менићанин

БАНОВИЋ МЛАДОЖЕЊА

Стефан Бановић је небројено пута доказао да има велико срце, играјући чак и повређен. Поуздани везиста у суботу неће бити у конкуренцији, а разлог је – женидба. Саиграчи су обећали да ће свадбеном весељу допринети освајањем три бода.