Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

У претходном колу Нови Сад остварио је победу против екипе Инђије на домаћем терену, а сада их чека нови изазов – Раднички Нови Београд. Након тријумфа од среде сигрно да се осети пораст добре енергије како у екипи тако и у стручном штабу.

Помоћни тренер РФК-а Александар Омаљев за своје колеге и играче имао је само речи хвале.

– Искористио бих прилику прво да честитам играчима, шефу, свим колегама из стручног штаба и управи клуба на оствареној првој победи у плеј-офу. Ова победа нам је донела много, како на такмичарском плану тако и на психолошком. Успели смо да прекинемо низ од четири утакмице без победе на домаћем терену и надам се да смо успели да се бар мало искупимо код навијача. Честитао бих Елесину на још једној утакмици где је сачуаво мрежу и надам се да ће тако бити и у наредним утакмицама – рекао је Омаљев.

Екипа Радничког свој пут у плеј-офу почела је победом у гостима и ремијем код куће. Сигрно да наше момке не очекује лака утакмица, зато је Александар Омаљев искористио прилику да позове навијаче Новог Сада да и за провмајски празник дођу у што већем броју и пруже подршку нашим момцима.

– Што се тиче Радничког са Новог Београда, екипа која је у већем делу првенства била у доњем делу табеле, али су једном серијом од четири везане утакмице, где су остварили све победе, заслужено ушли у плеј-оф. Такође, у прве две утакмице у плеј-офу освојили су четири бода. Сигурно да респектујемо противника, али исто тако знамо и наше квалитете и ја верујем у нашу екипу. У понедељак бих позвао све навијаче иако је првомајски празник, да дођу у што већем броју, да пруже подршку момцима који су то заслужили и буду наш 12. играч – нагласио је Омаљев.

Сјајни голман Новог Сада Владан Елесин који је успео да заустави све ударце Инђије сматра да је екипа Радничког екипа која треба да се респектује, али да РФК исто тако има своје зацртане циљеве од којих неће одустати.

– Ношени једном добром енергијом која је проистекла од позитивног резултата против Инђије, очекујемо екипу Радничког са Новог Београда у понедељак. Екипа која је сачињена од искусних, добро познатих играча, који су током пролећног дела показали једну одређену дозу квалитета и не случајно – се нашли у плеј-офу. Поштујемо их, али имамо своје циљеве и желимо да пред домаћим навијачима још једном остваримо победу, сачувамо сва три бода код куће и да се, наравно, нађемо у прва четири места – рекао је Елесин.