Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА 

РФК Нови Сад није успео да се приближи месту које води у бараж, пошто је као домаћин ремизирао против Радничког са Новог Београда резултатом 2:2 (0:1)

Стрелци: Младеновић 51. и 55. Минуту за РФК Нови Сад, а Матејевић 32, Андрић у 71. За Раднички (НБ)

САСТАВИ:

РФК НОВИ САД: Елесин, В. Балабановић (Камара), Леандро, Цуцин (од 83. Мирковић), Даничић, Хрубик, Јокић, Мажић, Младеновић (од 68. Милисављевић), Влалукин (од 63. Милосављев), Вујаклија (од 61. Сердар).

РАДНИЧКИ (НБ): Лазаревић, Чурчић (од 56. Нуредин), Глушчевић (од 61. Обрадовић), Илић (од 46. Андрић), М. Лукић (од 46. Брежанчић), С. Лукић, Мстијевић, Недељковић (од 81. Величковић), Пешић, Докић.

Вељко Младеновић је имао одличну ролу постигао је два гола, али је то било мало да канаринци оствари други тријуфм у низу.

Тренер Бранко Жигић је донео одлуку да направи неколико промена у односу на тим који је славио против Инђије, како би изненадио колегу из Радничког. У првих десет минута му је то пошло за руком јер су канаринци одиграли јако добро тај висок пресинг и играли офанзивније него пре, пошто су у нападу били Вујаклија и Младеновић, који су имали две одличне пирлке. У 32. минуту Матијевић је искористио непажњу у одбрани домаћина и успео је да смести лопту иза леђа голмана Владана Елесина. До краја првог полувремена РФК Нови Сад је имао две одличне прилике, али се на полувреме отишло са предношћу гостију.

У другом полувремену РФК Нови сад је кренуо са пуном офанзивом. Већ после шест минута игре дошло је до изједначења. Вељко Младеновић је коначно успео да се упише у стрелце и скине малер, пошто је у претходним утакмицама имао прегршт шанси. Само четири минута касније уследио је потпуни преокрет. Опет је у главној улози био Младеновић, који је постигао други гол на овом мечу и показао да његово време тек долази и да је тренер Бранко Жигић с правом био стрпљив када је он у питању. Нападали су канаринци покушали да дођу и до трећег гола, али је уследила још једна грешка дефанзивне линије, коју је искористио резервиста Андрић и постигао гол. До краја меча и једна и друга екипа имале су по две шансе, али до промене резултата није дошло.