Време читања: 2 минута

КУП СРБИЈЕ

Фудбалери Војводине у четвртак гостују нишком Радничком у четвртфиналу Купа Србије, а тренер Радослав Батак прижељкује победу своје екипе.

Он је истакао да је Куп Србије од изузетног значаја и да жели да се његов тим пласира у полуфинале.

– Утакмица у Нишу је од великог значаја, четвртфинале Купа наше земље и у складу са тим смо се и припремали. Верујемо да можемо да се пласирамо у полуфинале, поготово пошто смо прошлу утакмицу одиграли добро. Нема разлога да играчи и сада не пруже добру партију, са добрим приступом. Иако морамо да поменем да од те наше прве утакмице у Нишу, од кад смо ми стигли, нисмо победили у гостима. Играчи морају да схвате да морамо да имамо континуитет ако хоћемо да будемо победничка екипа и ако хоћемо да будемо у клубу као што је Војводина. Морамо да схватимо да се утакмице не деле на оне домаће и у гостима. До краја нас чека озбиљан распоред до краја и желимо да уђемо у финиш сезоне како доликују клубу као што је Војводина и да изборимо што већи пласман. За почетак, надам се да ћемо сутра уз добру игру и резултатом уђемо у полуфинале. Сутра нећемо моћи да рачунамо на Лазаревића који је суспендован и Бјековића који је и даље повређен. Витас се враћа, Урош Николић такође, Малбашић осећа бол кључне кости због незгодног пада на прошлој утакмици, али је 99% спреман – рекао је Батак.

Он се осврнуо и на резултатску кризу сутрашњег противника и сматра да она неће бити олакшавајућа околност.

– Не очекујем да ће бити ни трунке олакшавајуће околности, јер ће они бити максимално концетрисани и фокусирани. Не улазимо у то какав је њима значај, јер знамо колико је нама битна и желимо само улазак у полуфинале – закључио је Батак.

Утакмица Раднички – Војводина на програму је у четвртак у 18.30.