Време читања: 2 минута

КУП СРБИЈЕ 

Фудбалери Војводине пласирали су се у полуфинале Купа Србије пошто су данас у Нишу победили Раднички резултатом 1:0.

Једини стрелац на мечу био је Немања Николић у 43. минуту.

Због трагичног догађаја који се јуче догодио у огледној основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду, навијачи Војводине нису присуствовали овом мечу, чиме су на свој начин желели да изразе саучешће са породицама преминулих.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Раднички: Росић, Јамкам, Мићин, Андрић, Шкрбић (од 55. Петров), Пејовић, Белаковић (од 72. Јовановић), Стојановић, Марјановић, Варга, Марјановић.

Војводина: Н. Симић, Јеличић, Траоре, Љубисављевић, Антонијевић, Зукић, Топић (од 82. Буснић), Барај (од 62. У. Николић), В. Симић (од 88. Вукчевић), Чумић (од 82. Милосављевић), Н. Николић (од 88. Милошевић).

Воша је имала прву велику шансу, у деветом минуту Топић је дубинском лоптом спојио Бараја са голом, голман Росић је рефклесно одбранио и сачувао мрежу.

Воша је следећу шансу имала у 23. минуту, после уигране акције из прекида, Чумић је проиграо Зукића, али је и његов ударац зауставио голман Росић.

Домаћи тим је добру прилику пропустио у 28. минуту, после центаршута са десног бока, Белаковић је гађао преко гола.

У 43. минуту Војводина је повела, Ив Барај је одличним пресингом одузео лопту на 40 метара, лопта је дошла до Немање Николића који је снимио истрчалог голмана и лоб ударцем погодио мрежу за 0:1.

Воша је кренула офанзивно и у наставку, у 49. минуту гости су имали три покушаја у једној акцији. Барај је извео прекид са десне стране, главом је гађао Николић, потом је на одбијену налетео и Чумић, Росић је оба ударца зауставио, а онда је и Јеличић послао лопту преко пречке.

У 57. минуту Зукић је опробао ударац са дистанце, са неких 30 метара, опет је на месту био голман Росић. Раднички је у наставку први пут припретио у 60. минуту, Месаровић је искоса са десне стране шутирао директно у Симића. Још бољу прилику имао је Марјановић у 72. минуту, када је након корнера главом гађао у голмана Царевића.

Радослав Батак је у финишу направио промене да освежи тим у везном реду, уласком Буснића и Милосављевића уместо Чумића и Топића. У последњим тренуцима меча голман Радничког Росић је оборио Милошевића ван шеснаестерца и зарадио други жути и црвени картон.

Два минута касније, након ВАР асистенције и игре руком дефанзивца Радничког, судија је показао на белу тачку, али је Вукчевић гађао поред стативе.

Воша је до краја сачувала мрежу и пласирала се у полуфинале Купа Србије.