Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Тренер Војводине Радослав Батак истакао је да је његов тим корак ближе остваривању циља, а то је пласман у Европу.

Након победе над Радничким у Нишу и пласмана у полуфинале Купа Србије, Војводина у понедељак гостује још једном директном ривалу у борби за Европу, екипи Чукаричког и Батак жели да његова екипа настави позитиван низ.

– Ми смо јуче направили велики корак ка пласману Војводине у Европу, међутим, теоретски и у утакмицу у понедељак улазимо са жељом да то потврдимо и обезбедимо. Сваки меч идемо на победу, поштујемо сваког противника, посебно Чукарички, кога смо у прошлој утакмици победили након пет година. Наш циљ се зна, а то је излазак у Европу и теоретски са три или једним освојеним бодом, ми бисмо то и остварили. Још увек нисмо испунили наш циљ и зато ћемо наставити да радимо напорно, да будемо бољи. Морамо и да се што боље опорављамо и припремамо, јер имамо згуснут распоред до краја. Играмо против екипа која су у врху нашег фудбала, рачунајући и завршницу Купа. Ово је једна права прилика да се измеримо, да видимо где смо и шта смо и да видимо каква нам је будућност. Морамо схватити да се од прошлости не живи и да у сваку утакмицу улазимо концетрисани и спремни да победимо. Видећемо данас након јучерашње утакмице како се играчи осећају и да понедељака имамо најспремнијих првих 11. Међутим, од првог дана када смо дошли говоримо да је најбољих 11 читав тим и да нам је сваки играч битан и да је сваки од њих учествовао у сваком освојеном боду – рекао је Батак.

Иако је циљ близу, Батак не жели да позитивна серија од 21 утакмице без пораза престане.

– Притисак и даље постоји, зашто да прекинемо низ и да изгубимо неку утакмицу. Од првог дана када сам овде играчима говорим да сваки пораз схватам лично и тако је било и док сам био играч. Особа сам која не воли да губи ни у утакмицама које нису званичне. Тај притисак који имамо је спортски и желимо да останемо до краја такмичари. Играчи на терену морају да знају наше принципе и свачијe обавезе и да на крају увек мислимо на резултат и коначни циљ – нагласио је Батак.

За крај, он се осврнуо на ситуацију из финиша утакмице у Нишу и промашени пенал Вукчевића.

– Ми ћемо данас анализирати, нисам видео ништа друго осим промашаја. Ми имамо договор пре сваке утакмице ко изводи пенал, ко прекида и све ћемо данас прокоментарисати. Не верујем да је ико хтео од играча да било шта намерно уради. Срећом да је остало минут, два до краја – истакао је Батак.

Утакмица Чукарички – Војводина на програму је у понедељак у 18 часова.