Време читања: 3 минута

КОБИЉСКИ СВИРАО КРАЈ

Дозу занимљивости куп такмичењу улива и чињеница да клубови из вишег ранга често не прескоче препреку. Такав сценарио написан је у Темерину, где је ТСК, другопласирани тим Прве новосадске лиге, елиминисао Хајдук (Дивош), једну од најбољих екипа војвођанског ”Југа”, пласиравши се у полуфинале Купа ФС Војводине.
У збиру утисака, доминира задовољство због квалитетне представе, украшене преокретом и одлуком у последњем минуту судијске надокнаде. Неко од актера, морао је да се помири са испадањем, јер није било поправног испита, а овог пута то је прошлогодишњи финалиста.
-На почетку меча, имали смо превише респекта према гостима, па су нам направили три опасне ситуације пред голом. Хајдук је, упркос поразу, потврдио да има искусну екипу, са плејадом квалитетних играча. Издржали смо њихов почетни налет, потом имали сјајну шансу, средином првог полувремена, када је Стеван Павлов искоса ишао ка казненом простору, али голман је сјајном реакцијом сачувао мрежу. Гол смо добили после прекида, нападач Хајдука је, иако окружен четворицом наших играча, успео лопту да пребаци преко линије – каже тренер Михајло Козомора.
Друго полувреме обележила је одлична игра црвено-белих, лавовски су се борили и награда није изостала. Одбрана са голманом Драганом Војводићем и штопером Владимиром Остојићем, изнела је огроман терет.
-Погодили смо стативу почетком другог дела, пропустили још две шансе, када је било теже промашити, па сам се плашио да не будемо кажњени. Изједначење је уследило у правом тренутку и остало је више од пола сата до краја меча. Изгледало је да ће пенали одлучивати, али у надокнади смо извели неколико узастопних корнера. Један од њих био је таличан, јер је после убацивања капитена Балажа Пашке, велику радост донео Жарко Кобиљски. Срце ми је пуно, циљамо финале – истакао је Михајло Козомора.
Током каријере, Жарко Кобиљски, прошао је прволигашку и српсколигашку сцену, бранио боје војвођанских лигаша, улазио у виши ранг. Летос је задужио дрес Темеринаца, са намером да помогне у борби за пласман на војвођански ”Југ”.
-Карте у првенству су отворене, имамо бод мање од лидера, али иако нам је трка за бодовима приоритет, нисмо занемарили изазове Купа ФСВ. Жеља нам је била да видимо где смо у односу на једну од најбољих екипа ”Југа” и кандидата за пласман међу српсколигаше. Драго ми је због успеха, слађи је пошто смо победу изборили у последњим секундама, а по приказаном утисак је да смо заслужено стекли статус полуфиналисте – каже Жарко Кобиљски, стрелац победоносног гола.
Темеринци ће пут до финала, у улози домаћина, тражити 24. маја, преко Доњег Срема 2015, још једног војвођанског лигаша.
-Већ се прича о тој утакмици, то је и разумљиво, с обзиром да је улог пласман у финале. Имајући у виду да смо се храбро испрсили пред одличним Хајдуком, нека сада други размишљају о нама, а даћемо све од себе да приредимо још радости навијачима. Истовремено не смемо дозволити да нас ово поремети у првенству, него би на крилима вредног успеха из двобоја са Дивошанима, ваљало покушати поново преузети лидерску позицију – јасан је Жарко Кобиљски.

СТЈЕПАНОВИЋ ЗЛАТНИ ЏОКЕР

Благоје Стјепановић је шансу добио са клупе. Ушао је у игру у 46. минуту и није му било потребно пуно времена да са десног крила, после слалома за незаборав, погоди даљи угао. Улио је неопходну енергију и саиграче покренуо ка циљу:
-Инспиришу ме јаки противници и мечеви где нема поправног испита. Заслужили смо пласман у полуфинале, друго полувреме смо одиграли на високом нивоу. Задовољство је потпуно, јер смо победили тим састављен од плејаде некадашњих интернационалаца и играча са суперлигашким искуством.