Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Фудбалери Војводине изгубили су у гостима од Црвене звезде резултатом 2:1 у 35. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Стрелац гола за Војводину био је Ив Барај у 57. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Црвена звезда: Борјан, Виго, Ераковић, Спајић (од 46. Милуновић), Родић (од 46. Азаров), Мијаиловић (од 56. Кангва), Канга, Букари, Митровић (од 70. Пешић), Катаи, Ракоњац (од 56. Мијатовић).

Војводина: Царевић, Лазаревић, Јеличић (од 46. Богдановић), Витас, Траоре, Антонијевић, Зукић, Топић, Милосављевић (од 46. Чумић), Кабић (од 56. Барај (од 62. Симић)), Милошевић (од 69. Н. Николић).

Звезда је кренула офанзивно и већ у петом минуту Букари је имао први ударац, али је на месту био Царевић. У 10. минуту голман Војводине није могао ништа, након добре акције и асистенције Катаија, Букари је са ивице шеснаестерца послао лопту под пречку за 1:0.

Звезда је и до одласка на одмор била конкретнији тим на терену, пошто су убрзо после гола шутирали и Митровић и Канга, али су били непрецизни. У 21. минуту поново је Букари био главни актер, после соло продора напуцао је голмана Царевића у лице, након чега му је указана лекарска помоћ.

До паузе, Воша је имала неколико ситуација да припрети преко контри, али је изостао бољи завршни пас, па није било опасности по гол Милана Борјана. Последњи покушај у првом полувремену имао је Катаи који је искоса са леве стране шутирао у добро постављеног Царевића.

Радослав Батак је у наставку одлучио да освежи напад, увео је одмах на паузи Чумића, а потом у 56. минуту и Бараја и овај тандем је донео изједначење. Чумић је од уласка показао колико је опасан у неколико ситуација када је добио лопту, али је у 57. минуту прошао и центрирао, а Барај је главом погодио за 1:1. Нажалост, он је у доскоку зарадио ударац због ког је морао да напусти игру и већ у 62. минуту уместо њега ушао је Симић.

Звезда је потом поново преузела иницијативу, на истеку 70. минута, након прекида, истакао се Царевић новом интервенцијом, после покушаја Ераковића. Узвратила је Војводина у наредном нападу, у шанси се нашао Немања Николић, који се нашао у опасној позицији, можда је могао да проигра саиграче, али акција се завршила без опасности по гол Звезде.

Ритам утакмице је био значајно бољи у другом полувремену, посебно у финишу, на једној страни пробао је Мијатовић, одлично је одбранио Царевић, да би потом Војводина припретила после контре, Чумић је искоса са леве стране шутирао преко гола.

У последњим тренуцима меча, Звезда је успела да дође до другог гола и победе, Кангва је прихватио лопту и са неких 20 метара погодио сам угао за коначних 2:1.