Време читања: 3 минута

СКУПШТИНА ФС ВОЈВОДИНЕ

За мање од сат времена, делегати Скупштине Фудбалског савеза Војводине, апсолвирали су девет тачака дневног реда. Првобитно је, како процедура и налаже, утврђено бројчано стање, па је присуство 44 од укупно 58 делегата, било сигнал да постоји кворум и да може да се почне са подношењем извештаја, потом и гласањем.
Исцрпан и детаљима богат Извештај о раду ФС Војводине за 2022. годину, уз видео-презентацију, поднели су Драган Симовић, први човек савеза, и Миодраг Цвијић, генерални секретар ФСВ.
-Задовољство је видети велики број гостију из свих региона фудбалске Србије, то је доказ јединства ФСС, чији је битан чинилац ФС Војводине. Осврт уназад изазива позитивне емоције, јер су све структуре савеза функционисале без задршке. Нећемо се успавати на ловорикама остварених резултата, пред нама су свакодневни изазови, превасходно у борби за регуларност такмичења. Не смемо занемарити учинак војвођанских клубова у Супер и Првој лиги. Војводина и ТСЦ имају активну улогу у борби за европску визу, док је Железничар из Панчева остварио историјски успех, обезбедивши пре краја трке пласман међу суперлигаше – рекао је Драган Симовић, председник ФС Војводине.
 Од наредне сезоне, на теренима три групе Војвођанске лиге, планирано је обавезно снимање утакмица.
-Наведена обавеза већ постоји у Српској лиги “Војводина“, идеја је да и на овај начин дамо допринос у борби за регуларност. Сматрамо да ће увођење баража за виши ранг, учинити интересантном и борбу за друго место у Војвођанским лигама. Активности смо реализовали у складу са плановима, учинили пуно добрих ствари у сегменту омасовљавања судијског кадра и едукације тренера, кроз сарадњу са Факултетом за спорт и физичку културу у Новом Саду. Реорганизацијом такмичења у Омладинској, Кадетској и Пионирској лиги, остварили смо пун погодак – истакао је Миодраг Цвијић, генерални секретар.
За говорницу је изашао и Зоран Пурић, председник Надзорног одбора, подневши извештај о раду овог тела. Закључак је да су сви органи ФСВ радили у складу са својим надлежностима и да није било кршења прописа. Биланс успеха је оцењен позитивно, приход је у 2022. години износио 70.758.775,00 динара, а расход 62.272.477,00 динара, па добит износи 8.486.298,00 динара. Средства којима је савез располагао била су изнад очекиваних, услед чега је 12.810.000,00 динара додељено као новчана помоћ клубовима и школама фудбала. Део средстава, усмерен је за набавку лопти, клубовима женског фудбала, базичног фудбала и футсала.
За председника Одбора за спровођење избора у мандатном периоду 2022-2026, изабран је Милош Поњевић, а чланови су Немања Плавшић, Борислав Бојић, Милош Петковић и Марина Ловре.
На седници је истакнут квалитетан рад портала ФСВ инфо, који је за кратко време постао неизоставан фактор у информисању љубитеља фудбала.
Аутор: М. Менићанин
ГОСТИ СА СВИХ МЕРИДИЈАНА
Међу бројним гостима, били су Бранислав Недимовић и Сандра Сремчевић, потпредседници ФС Србије, Владимир Петровић Пижон, члан ИО ФСС, Небојша Живановић, председник ФС Региона западне Србије, Марко Здравковић, председник ФС Београда, Зоран Игњатовић, председник ФС Региона источне Србије, Никола Лазетић, директор млађих селекција ФС Србије, Драгомир Лазовић, председник Заједнице клубова Супер и Прве лиге, Дарко Рамовш, генерални секретар Заједнице клубова Супер и Прве лиге, Гојко Вукоје, помоћник покрајинског секретара за спорт и омладину…