Време читања: 2 минута

КУП СРБИЈЕ

Обилне падавине прекинуле меч Војводина – Чукарички

Полуфинална утакмица Купа Србије између Војводине и Чукаричког прекинута је у 33. минуту при резултату 0:2 и за сада је непознато када ће меч бити настављен.

Обилне падавине које су онемогућиле актерима кретање по терену почеле су у уводним минутима меча, а главни арбитар је у 33. минуту одлучио да повуче играче са терена.

Након консултација са делегатом, и провере стања терена пола часа након прекида, донета је коначна одлука да се утакмица вечерас не настави, а термин наставка утакмице биће накнадно саопштен.

Што се тиче саме утакмице, до прекида, Чукарички је повео из прве праве акције у седмом минуту, када је по левој страни олако прошао Ивановић, његов ударац је одбранио Никола Симић, али није могао и Роганов који је налетео на одбијену и са 15 метара шутирао под пречку.

Након поготка гостујуће екипе, уследило је невреме које је знатно утицало на игру и кретање и играча и лопте по терену, али главни арбитар није прекидао меч. Чукарички се у отежаним условима за игру базирао на одбрану свог гола и нападе из контри, док је Војводина тешко проналазила пут до опасне зоне.

У 24. минуту Чукарички је имао стопостотну прилику, Овусу је избио са половине терена сам на гол Војводине, али су га сустигли Лазаревић и потом Топић и спречили сигуран погодак. Након корнера у следећем минуту, Овусу је поново био у прилици, прихватио је одбијену и потом искоса са десне стране гађао замало изнад пречке.

У 27. минуту Чукарички је из сличне позиције као три минута раније, након једне дубинске лопте имао један на један и овај пут је Бадамоси погодио. Најпре је издржао дуел са Витасом, обишао Симића и рутински повећао предност гостујуће екипе.

И онда, тек у 33. минуту, после готово пола часа незапамћених падавина, главни судија је одлучио да и дефинитивно прекине утакмицу услед немогућих услова за игру. Термин наставка утакмице биће познат у наредним данима.