Време читања: 2 минута

ЛЕГЕНДАРНИ НАПАДАЧ У НОВОМ САДУ

Прослављени италијански ас и садашњи спортски директор Болоње Марко Ди Вајо гост је фудбалског клуба Војводина.

Он је током вишедневне посете посетио ФЦ „Вујадин Бошков“, а данас је и гост на полуфиналној утакмици полуфинала Купа Србије између Војводине и Чукаричког.

Уочи меча, Ди Вајо је изразио задовољство због посете „старој дами“ и Новом Саду и истакао значај међусобне сарадње између Болоње и Војводине.

– Желим да се захвалим председнику Војводине Драгољубу Збиљићу на гостопримству у последња два дана. Разговарали смо о нашој сарадњи у оквиру академија и првог тима Војводине и Болоње. Такође, овом приликом желим и да истакнем колико је за нас важно и што нас везује име Синише Михајловића, који је био део оба клуба. Наш циљ је да напредујемо заједно, у међусобној сарадњи у свим сферама фудбалског посла, у скаутингу,  и на тржишту, да делимо искуства и знања и да све буде на обострано задовољство. Ово није наш први сусрет, с обзиром на то да је председник Војводине већ боравио код нас у јануару у Болоњи и ми смо сада дошли да погледамо једну важну утакмицу и да наставимо да радимо на унапређењу наше сарадње – изјавио је Ди Вајо.

Он је истакао да ће инфраструктура бити само један сегмент међусобне сарадње између српског и италијанског клуба, али је истакао да Болоња помно прати и развој играча у академији „Илија Пантелић.

– Изузетно смо задовољни оним што смо видели и мислимо да можемо много да помогнемо Војводини да додатно унапреди инфраструктуру, баш као што смо и ми у Болоњи учинили доласком нашег актуелног председника и то је једна од ствари у којој ћемо сарађивати. Наравно да пратимо младе играче Војводине, али ова посета нема везе са тим, већ као што сам рекао, да побољшамо и унапредимо нашу сарадњу. Знамо да је Војводина расадник талената и какви су све играчи поникли у њеној академији и свакако да смо и због тога срећни што имамо прилику да имамо контакте са оваквим клубом – рекао је Ди Вајо.