Време читања: 2 минута

ЈАРАЧАНИ ДВА МЕСЕЦА БЕЗ ПОБЕДЕ, ПРЕДСТОЈЕЋИ МЕЧ СА ДУНАВОМ ОЗНАЧЕН КАО ПРЕКРЕТНИЦА

Четири кола пре спуштања завесе на војвођанском ”Југу”, није познато ко ће из водећег квартета печатирати српсколигашу визу, нити је отклоњена дилема око сапутника Шиђанима за нижи ранг.
Први изнад црвене линије су фудбалери Младости из Бачког Јарка, којима предстоји, можда и одлучујућа утакмица на путу ка опстанку. Из двобоја са Дунавом, желе да изађу као победници, јер би их другачији епилог довео у тешку ситуацију и учинио зависним од резултата конкурената.
-Осам кола смо без победе, последњи пут смо се радовали пре два месеца, када смо победили у Ердевику (2:1). После тога, освојили смо само два бода, зато и немамо миран сан, уочи расплета трке. Упркос серији која ником није по вољи, кројимо своју судбину, пошто смо и даље изнад црте. Пазовчани дишу за врат, имају два бода мање, па смо свесни озбиљности ситуације – каже Милош Ковачевић, који је у одсуству повређеног Мирка Дринића носио капитенску траку.
Бод освојен минулог викенда на терену Јединства из Руменке, требало би да буде позитиван стимуланс.
-Имали смо вођство у 77. минуту, били надомак тријумфа, али и реми је добар, с обзиром да је сваки бод златан вредан у хватању сламке спаса. Вредимо више од тренутног пласмана и жао ми је што се понавља прошла сезона, када смо у завршним колима вадили кестење из ватре. Лига је захтевна, нарочито је тешко надокнадити бодове изгубљене на домаћем терену. Не памтим да смо седам пута поражени на Ливадици, то је један од разлога, због којег још нисмо пребринули бриге.
Јесењи двобој под Баиром, окончан је без победника (0:0), а Дунав је три корака испред плаво-белих.
-Победом бисмо се бодовно поравнали, при чему би, захваљујући јесењем ремију, имали и бољи међусобни скор, када се буде подвлачила црта. Улог је огроман, постоји доза притиска, али није први пут да играмо под императивом освајања три бода. С обзиром да нам после овог меча следе два узастопна гостовања, јасно је у ком правцу размишљамо.
Поново је најмлађи првотимац, голман Вукашин Вуковић (16) показао да се на њега може озбиљно рачунати у будућности. Осујетио је неколико опасних покушаја играча Јединства. Навијачи се надају да ће бити непремостива препрека и ”аласима”, истовремено верујући да Предраг Марковић, уз помоћ вихорног Дејана Митровића, може да оправда епитет најбољег стрелца.
-Са четворицом бонуса, стартовали смо против Јединства и показали да можемо да се носимо са тимом из водеће петорке. Упркос резултатима испод очекивања, није нарушена добра атмосфера на тренинзима. Недостаје победа да бисмо се ослободили грча и запловили ка луци спаса. Верујем да ће меч са Дунавом, означен као прекретница, представљати почетак позитивне серије – рекао је Милош Ковачевић, подједнако користан на више позиција у одбрани и везном реду.
М. Менићанин

БРАТ МИЛАН НА ”СЕВЕРУ”

Три године млађи брат Милан (22), својевремено са 16 година капитен Младости у српсколигашким данима, бије битке са Војводином (Бачко Градиште) за опстанак на војвођанском ”Северу”. Тамо ће статус да изгубе два клуба, а уколико Станишић не опстане у ”Војводини”, испод црвене линије ће завршити три екипе.