Време читања: 2 минута

КУП СРБИЈЕ – 1/2 ФИНАЛЕ

Фудбалери Војводине нису успели да се пласирају у финале Купа Србије, пошто су данас изгубили на свом „Карађорђу“ од екипе Чукаричког резултатом 0:1.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Н. Симић, Лазаревић, Витас, Љубисављевић, Антонијевић (од 89. Вукчевић), Топић, Зукић (од 84. Н. Николић), Кабић (од 46. Милошевић), У. Николић, Чумић (од 68. Траоре), Малбашић.

Чукарички: Поповић, Роган (од 68. Стевановић), Тошић, Доцић, Томовић (од 75. Стојановић), Ивановић, Панков, Сисоко, Бадамоси (од 84. Аганспахић), Дрезгић, Овусу (од 66. Аџић).

Војводина је имала иницијативу и више прилика у првом полувремену, али голова није било.

Чукарички је први припретио, у 13. минуту преко Овусуа који је са ивице шеснаестерца шутирао преко гола, а убрзо је и Дрезгић имао шансу после корнера, али његов ударац главом није био опасан по Николу Симића.

Први озбиљан ударац у тиму Војводине имао је Кабић на истеку 27. минута, када је захватио повратну са леве стране и шутирао преко гола. Убрзо се у прилици нашао и Витас, након корнера, али није успео најбоље да захвати лопту главом.

Тренер Војводине на полувремену је направио прву офанзивну промену, Милошевић је заменио Кабића и домаћи тим је био први који је припретио у наставку. У 47. минуту Урош Николић је гађао из слободног ударца, на месту је био голман Поповић.

Само четири минута касније Војводина је остала са играчем мање, пошто је Урош Витас уклизао Бадамосију и оборио га искоса на левом боку, а судија је проценио да је то био прекршај за другу јавну опомену и црвени картон.

Чукарички је са играчем више на терену преузео иницијативу и имао два везана ударца, али са дистанце и без веће опасности по гол Симића, који је успео да заустави ударац Панкова, док је Доцић гађао поред гола.

У 66. минуту Воша је узвратила, поново је пробао Николић, опет са дистанце, лопта је прошла замало поред гола.

У 71. минуту, Чукарички је повео, Тошић је центрирао са левог бока, а Лука Аџић побегао Антонијевићу и главом савладао Симића за 0:1.

У финишу утакмице Војводина није успела да озбиљније угрози гол ривала, а Чукарички је у последњем минуту могао до другог гола, прво је Стојановић погодио стативу са 25 метара, а онда је Никола Симић у наставку исте акције сјајно зауставио покушаје Аганспахића и Аџића.

До краја није било промене резултата, Чукарички је сачувао минималну предност за пласман у финале Купа Србије.