Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА 

РФК Нови Сад је прекинуо серију лоших резултата, пошто је у последњем мечу у овој сезони на стадиону у Челареву славио против новог Суперлигаша Железничара из Панчева резултатом 3:2 (1:0).

САСТАВИ:

РФК НОВИ САД: Продановић, Цуцин, В.Балабановић, Младеновић (од 62. Даничић), Вујаклија (од 62. Живковић), М.Балабановић, Благојевић, Јокић (од 80. Милисављевић), Мажић, Камара, Влалукин (од 20. Милосављев).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Живковић, Лаиновић, Конатар, Петровић, Кордић (од 86. Трифуновић), Ђорђевић (од 67. Јовановић), Јанковић, Гргић (од 81. Зувић), Балаж, Обреновић, Обрадовић.

Одличну партију је пружио нападач Војислав Балабановић, који је постигао два гола, али је велику радост и тријумф канаринцима у зауставном времену донео Лука Цуцин, који је постигао први гол у дресу екипе са Детелинаре у коју је стигао пре само два месеца. Гости из Панчева могу да жале за пропуштеним прилика, јер су имали предност и чинило се да ће однети бодове, али је уследио паклени финиш РФК Новог Сада и велики преокрет за само пет минута.

РФК Нови Сад се поразом од Графичара пре недељу дана опростио од борбе за бараж, али је у меч против новог Суперлигаша ушао само са једним циљем, да се победом захвали навијачима који су их ове сезоне бодрили у Челареву. Тренер Бранко Жигић, није пуно мењао у односу на прошли меч, само је уместо повређеног Ленадра убацио Благојевића, док је уместо Регана овог пута прилику дао Фодеу Камари. Канаринци су били озбиљнији у првих пола сата, јер су стварали прилике, док су гости играли више дефанзивно, али су из брзих контранапада покушавали да стигну до гола, али је је дефанзивни тандем Благојевић и Мажић био на висини задатка и успео да заустави покушаје гостију. Теренску иницијативу РФК Нови Сад је успео да крунише голом у 38. минуту. На сцену је ступио Војислав Балабановић, који је побегао дефанзивцима гостију и успео да савлада голмана Живковића. Млади нападач је показао још једном да се налази у одличној форми. Имали су гости до краја полувремена одличну прилику за изједначење, али је голман Сава Продановић био на висини задатка.

У другом полувремену се ситуација променила. Железничар је кренуо на све или ништа у жељи да преокрене резултат. Тренер Бранко Жигић је направио две измене покушавајући да мало промени ритам. Имали су канаринци први прилику, али је овог пута Војислав Балабановић био непрецизан. Када се не искористе прилике онда следи казна. У 68. минуту , гости су стигли до изједначења. После велике гужве у шеснаестерцу лопта је после шута Јанковића погодила Огњена Мажића и преварила голмана Продановића. Дизелка је показала због чега ће наредне године играти у Супер лиги па је за само четири минута успела да преокрене резултат. Кордић је искористио смушеност у одбрани домаћина и успео је да савлада Продановића који ни у овој ситуацији није могао ништа да уради. У самом финишу меча РФК Нови сад ипак стиже до изједначења. Судија Урош Ржић је досудио једанаестерац за домаћина, после старта Конатара над Милисављевићем. Сигуран егзекутор био је Војислав Балабановић.