Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

РФК Нови Сад се поразом од Графичара прошлог петка опростио од борбе за четврто место које води у бараж за пласман у Супер лигу. Канаринце до краја првенства очекује дуел са два нова члана елитног друштва. Екипу са Детелинаре очекује дуел против Железничара, који је велики дужник, пошто су у претходна два меча у првенству и једном у купу били бољи од њих.

– Искрено морам да се вратим на дуел против Графичара, јер сам још увек под утиском оног што се десило тада. Био је то меч где смо могли да се вратимо у игру за бараж, али смо пропустили ту прилику и поред тога што смо имали велики број прилика да преокренемо резултат. Остаје жал, али искрено поносан сам на ове играче и на све оно што смо прошли ове сезоне – рекао је Бранко Жигић.

Одлични стручњак се после тога одмах окренуо ономе што његов тим очекује сутра у Челареву када у госте стиже Железничар.

– До краја првенства нас очекују још две утакмице. Прва која је на реду је Железничар, који је већ изборио пласман у Супер лигу. Биће ово прилика да им наплатимо дуг са каматом, јер су нас у овој сезони чак три поута победили, два пута у првенству и једном у Купу. Ово је последња прилика, јер следеће године нећемо играти у истом такмичењу. Играчи су спремни да у наредна два меча покажу да овај тим поседује победнички менталитет и верујем да ћемо успети да у последњем мечу у Челареву у овој сезони остваримо тријумф – рекао је Бранко Жигић.

Божидар Благојевић, млади дефанзивац, који је одлично играо у овој сезони, а због картона га није било у мечу против Графичара је велики оптимиста и верује да ће екипа успети да се врати на победнички колосек.

– Добро смо радили у претходних седам дана. Спремни дочекујемо дуел против Железничара. Свесни смо да неће бити нимало лако, али исто тако смо спремни да тријумфлано завршимо плеј оф, односно сезону. Остаје жал што нисмо успели да изборимо пласман у бараж, јер мислим да овај тим има квалитет за то – рекао је Благојевић.