Време читања: 3 минута

ТСК ИЗ ТЕМЕРИНА ЈЕДИНИ ПОДРУЧНИ ЛИГАШ У ЗАВРШНИЦИ КУПА ФС ВОЈВОДИНЕ

Једини подручни лигаш у завршници Купа ФС Војводине, темерински ТСК, спреман је да направи још један подвиг и да се пласира у финале. На путу до циља, препрека је Доњи Срем 2015, који је пре две године у баражу за војвођански ”Југ” био успешнији у међусобном окршају, захваљујући победи у Темерину (3:1).
Црвено-бели су пре две седмице, после преокрета, елиминисали Хајдук из Дивоша (2:1), а у међувремену у првенству наставили су потеру за лидером. Играње на два фронта несумњиво црпи пуно енергије, али адреналин подиже могућност да се освоје два пехара, чиме би сезона била – као из бајке.
-Ушли смо у финиш сезоне, имамо активну улогу на два колосека. Нисмо се оптерећивали учинком у куп такмичењу, јер је првенство приоритет, али у свакој утакмици имали смо озбиљан приступ и то нам је омогућило да се боримо за финале. Ко год је гледао меч четвртфинала са Хајдуком, могао је да се увери да смо током другог полувремена надиграли једну од најбољих екипа војвођанског ”Југа”. Осокољени тим успехом, као и серијом од пет узастопних победа у трци за бодовима, верујем да имамо капацитет да се испрсимо пред гостима из Пећинаца – каже тренер Михајло Козомора.
Веровање у сопствене могућности, доказане више пута на терену, као једином мерилу вредности, уз уважавање ривала, представља темељ на којем црвено-бели базирају оптимизам, без обзира на изостанак Балажа Пашке и Благоја Стјепановића, због картона.
-Плашио сам се да пласман у полуфинале не остави негативне последице у првенству, пошто су играчи били еуфорични после победе у четвртфиналу, али то се, на срећу, није догодило. Не треба нам већи мотив од чињенице да бисмо победом изборили статус финалисте, а познато је да финале Купа ФСВ годинама уназад представља фудбалски празник, пред ТВ камерама и бројним аудиторијумом на неком од стадиона у Новом Саду. Познате су ми врлине и мане Пећинчана, морамо да будемо дисциплиновани у одбрани и да на сваку указану прилику пред њиховим голом реагујемо концентрисано – рекао је Михајло Козомора.
Од голмана Драгана Војводића, очекује се да закључа браву и да саиграчима улије самопоуздање.
-Инспиришу ме мечеви са великим улогом. Пласманом у полуфинале Купа ФСВ, као једини подручни лигаш, направили смо запажен резултат, али не намеравамо да ту станемо. Била би штета остати пред вратима финала, после много уложеног труда и енергије. Поново играмо на домаћем терену, очекујем подршку навијача и беспоштедну борбу против Пећинчана, који у својим редовима имају неколицину играча са прволигашким искуством – истакао је Драган Војводић.
У одсуству повређеног Јове Пуповца, минулих сезона ударне игле, улогу креатора свих опасних акција, преузео је Жарко Кобиљски. Голом у надокнади времена, одлучио је победника у четвртфиналу, спречивши пенал-рулет.
-Атмосфера је одлична, спремни смо за нови испит. Покушаћемо и овог пута да без пенала решимо питање победника. Биће подједнако тешко као у прошлој рунди, јер играмо са тимом из вишег ранга, а на ”Југу”, одакле сам зимус дошао у клуб, пуно је квалитетних екипа, укључујући и Доњи Срем 2015. Нисмо случајно међу полуфиналистима, желимо то да докажемо још једним добрим издањем. Битна нам је подршка са трибина, очекујем да навијачи, који нас прате у великом броју, пошаљу ветар у једра – нагласио је Жарко Кобиљски.
М. Менићанин

ОСТОЈИЋ: ФИНАЛЕ КАО ЖЕЉА

Владимир Остојић, дефанзивац са српсколигашким искуством, сплетом околности, због обавеза на радном месту и потешкоћа да их усклади са тренинзима, не игра бар ранг више:
-Одлучиће нијансе, очекује нас захтеван меч, али имамо енергије за борбу. Жеља свих је пласман у финале, то би био сјајан успех. Свако од нас мора да пружи максимум, нема поправног и ово је озбиљан тест вредности.