Време читања: 2 минута

ПОЛУФИНАЛЕ КУПА ФС ВОЈВОДИНЕ

Кобиљски за ТВ шпице

ТСК – Доњи Срем 2015 4:1 (2:1)

Темерин – Гледалаца: 400. Судија: Неђо Мрђа (Панчево) 7. Стрелци: Кнежевић у 13, Кобиљски у 33. и 90+3. и Остојић (из пенала) у 64. за ТСК, Кокир у 19. за Доњи Срем 2015. Жути картони: Свитић, М. Ковачевић, Ергарац (ТСК), Н. Девић, Јешић (Доњи Срем 2015).

ТСК: Војводић 7, Марковић 7,5, М. Ковачевић 7,5, Бјелановић 7,5, Кнежевић 8, Остојић 8,5, Татић 8 (од 74. Ђурђевић – ), Ергарац 7 (од 90. Варга – ), Павлов 7 (од 74. И. Ковачевић – ), Кобиљски 9, Свитић 8.

ДОЊИ СРЕМ 2015: Н. Девић 7, Јешић 6, Вукмановић 6,5, Вујасиновић 6, Јуришић 7, Шавија 6,5 (од 56. Перишић 6,5), Крнета 7, В. Љубојевић 6, Конестабо 6 (од 46. Видић 6), Кокир 7,5, Хелајзен 6 (од 76. Л. Девић – ).

Играч утакмице: Жарко Кобиљски

Темеринци сањају широм отворених очију, у најбољој игри ове сезоне, надиграли су госте из Пећинаца и на путу ка финалу Купа ФС Војводине, после Хајдука из Дивоша, елиминисали су још једног војвођанског лигаша са ”Југа”.
Из прве акције, у 36. секунди, мало је недостало да се радују гости, али пожртвовани Кнежевић је уклизавањем на линији спречио да се Кокир упише у стрелце. Корнер је извео Вукашин Татић, а на другој стативи је одлично реаговао штопер Алекса Кнежевић – 1:0. За мање од 60 секунди, Кобиљски је пропустио две одличне шансе. Најпре је његов топовски ударац са 25 метара парадом укротио голман Девић, а затим је офанзивац домаћина, уз центаршут Марковића, циљао поред стативе. Казна је била неминовна, капитен гостију Никола Кокир, искористио је неодлучност у одбрамбеној линији, па поред голмана и штопера изједначио резултат. Поново се, у 32. минуту, истакао Никола Девић (18), спречивши да лопта Кобиљског упућена под пречку, представља крунисање акције Павлова и Татића.
Мајсторија за ТВ шпице, виђена је у 33. минуту: корнер је извео Вукашин Татић, док је Жарко Кобиљски са ивице казненог простора, из прве, послао пројектил у горњи угао. Шут је био толико силовит и прецизан да га не би укротила ни двојица чувара мреже.
Почетком другог полувремена, Драган Војводић се искупио за успаваност код изједначујућег гола, одбранивши опасан шут Кокира из близине. Темеринцима су недостајала четворица првотимаца, па је дефанзивац Владимир Остојић био у везном реду. Проиграо је Кобиљског, кога је, у 64, минуту, непрописно зауставио голман Девић, а одлични Остојић је реализовао казнени ударац, пославши лопту и голмана на различите стране. У 76. минуту, Вукмановић је из слободњака гађао крај живог зида, али Војводић је затворио угао, преусмеривши лопту у корнер.
Никола Свитић је са капитенском траком предводио саиграче, минут пре краја, мирисало је да ће ставити тачку на аистенцију Кобиљског, али пречка је била савезник гостију.
У надокнади времена, поигравање десног бека Јешића, казнио је надахнути Жарко Кобиљски и ударио печат на визу за финале са српсколигашем Динамом 1945, уз аплаузе и овације навијача, који су током целог меча слали ветар у једра.
М. Менићанин