Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Тренер Војводине Радослав Батак истакао је да ће његова бити мотивисана у дербију у Бачкој Тополи.

Војводина у недељу од 17 часова гостује екипи ТСЦ-а у последњем колу Моцарт Бет Супер лиге Србије, а тренер Воше очекује још једну добру партију своје екипе.

– Као и пред последњу утакмицу на нашем стадиону када сам рекао да нас чека дерби и да ћемо дати све од себе, то смо и показали једном атрактивном игром уз два постигнута гола. Са истом таквом жељом и мотивом идемо у госте у Бачку Тополи да одиграмо још једну добру утакмицу против јаког ривала у правом војвођанском дербију. Надам се лепој игри и позитивном резултату – рекао је Батак.

Он се подсетио како је ТСЦ прошле сезоне у последњем колу остао без пласмана у Европу, али је веровао свом тренеру и сада је у борби за Лигу шампиона.

– ТСЦ је организован клуб и прошле сезоне су у последњем колу остали без Европе, и где смо ми, моја екипа и ја као тренер Радничког извукли бенефит. ТСЦ је одлучио да остави тренера и настави свој пут и ове сезоне се боре за позицију број два и пласман у Лигу шампиона. Како ће они ући у меч, то је њихова ствар. Ми желимо да се покажемо у што бољем светлу – истакао је Батак.

Тренер Воше није желео да открива план у предстојећем летњем прелазном року.

– Ја сам и као играч и као тренер ишао корак по корак, и до сада сам исто тако мало пажње посвећивао тој блиској будућности. И сада, до самог краја, желим да се фокусирамо на овај меч,  а онда ћемо у наредном периоду анализирати и видети на кога све можемо да рачунамо. Сви играчи су добили шансу и када подвучемо црту, мислим да ће нијансе одлучивати, јер није данас лако ни наћи право појачање. Ако на неког не будемо рачунали, морамо бити опрезни да замена која дође буде довољно квалитетна. Наредни дани ће нам дати одговоре на та питања. Припреме ће трајати пет и по недеља, а почињемо их средином јуна – нагласио је Батак.

Шеф струке „старе даме“ најавио је и одређене промене у тиму, уз напомену да сваки играч зна шта значи носити дрес Војводине.

– Од нашег првог дана, сви играчи су знали да имамо тај императив, јер играмо за Војводину. Ми смо неки наш циљ остварили. Али мислим да ћемо и ову утакмицу схватити максимално озбиљно, јер нам је то неопходно ако желимо континуитет. Ја желим да моји играчи осете увек тај позитивни притисак, јер је то фудбал и тако једино можемо да напредујемо и да представљамо Војводину на прави начин. Исти играчи који су били у протоколу на последњој утакмици, ту су и сада. Прикључићемо и наше омладинце и Букинца и Ковачева, јер је Милосављев повређен, а Буснић има жуте картоне. Бјековић недељу дана тренира без болова и он ће такође бити у протоколу – закључио је Радослав Батак.