Време читања: 2 минута

ОПСТАНАК НА ВИДИКУ

Опстанак на видику Кадровска ситуација у Младости из Бачког Јарка, уочи гостовања Славији, није била ружичаста. За недељни матине, у конкуренцији нису били први стрелац Предраг Марковић, штопер Иван Јаковљевић, бивши интернационалац Драгомир Вукобратовић, дефанзивац Горан Ђукић и крилни нападач Игор Плавшић, па је на терен истрчао никад млађи састав, са Бојаном Акиком и Луком Антонићем, рођеним 2003. године, док су Милош Ђумић и Огњен Ковачић тек прешли праг пунолетства. На клупи, био је само млади голман Вукашин Вуковић (16), па је иста постава морала да изнесе један од најважнијих мечева пролећне етапе. Јарачани су показали како се бори за клупске боје, сходно крилатици сви за једног један за све, измамили су лавину похвала на рачун залагања. Освојени бодови, вероватно ће се испоставити као спасоносни у хватању сламке, имајући у виду да су до спуштања завесе на војвођанском ”Југу” преостала још два кола.

-Показали смо победнички карактер, када је било најпотребније. Чисто сумњам да ћемо поново заиграти у овом саставу, кадровски проблеми су се нагомилали у незгодном тренутку. Нисмо желели да у томе тражимо алиби, изборили смо злата вредну победу. Крупним корацима грабимо ка циљу – каже Тихомир Зец, стрелац у надокнади времена.


МРЕЖА НЕТАКНУТА 180 МИНУТА

Дисциплина у игри, Јарачанима је донела помак на табели. Серија без победе, дуга два месеца, прекинута је у двобоју са Дунавом, а на крилима тог успеха успешно је положен тест у Новом Саду. Мрежа плаво-белих је нетакнута 180 минута, уз провејавање оптимизма уочи преостала два испита, када су ривали Индекс и Железничар.


Искусни универзалац рођен 1995. године, обележио је минулих 180 минута. У минималним победама против Дунава и Славије (оба пута 1:0), постигао је голове, који су плаво-беле задржали на курсу ка мирнијим водама.

-Оба меча су била тешка, с обзиром да смо играли под притиском освајања бодова. Дунав смо победили голом у уводним минутима, а Славију смо матирали у надокнади времена. Три бода смо изнад црвене линије, поново гостујемо и у двобоју са Индексом желимо да ударимо печат на статус.

Некадашњи играч Радничког (СМ), Слоге из Ердевика, Првог маја и РФК Новог Сада 1921, дрес Младости носи већ годину и по дана. Најбоље се сналази у везном реду, а неретко је имао и улогу левог бека, када су то изискивале околности. Гол постигнут левицом у окршају са Славијом, дефинитивно је највреднији са његовим потписом.

-Није било времена за калкулације, ушли смо последње минуте надокнаде. Позиција је била идеална за левоногог играча. Приметио сам слабију поставку голмана и гађао директно у супротан угао. Лопта је имала жељену путању, а радост смо поделили са навијачима. И на много удаљенијим гостовањима од Новог Сада, пратили су нас у великом броју, па подршка није изостала – рекао је Тихомир Зец.

М. Менићанин