Време читања: 2 минута

ТЕМЕРИНЦИ БЕЗБРИЖНИ У ЗЛАТНОЈ СРЕДИНИ ВОЈВОЂАНСКОГ ”ЈУГА” ПРЕД ЗАВРШНИХ 180 МИНУТА 

Oд свих места на табели војвођанског ”Југа”, фудбалери Слоге из Темерина, највише времена били су осмопласирани, а по свему судећи на тој позицији ће и завршити трку. Првенство се ближи крају, црвено-бели су одавно и теоретски продужили визу, па већ неколико кола играју растерећено. У ситуацији када не може да се направи помак ка горњем делу, нити да се склизне у опасну зону, тешко је мотивисати играче, па су проредили и тренинге, што се приметило половином другог полувремена меча са Ветерником (3:2), јер је био евидентан енергетски пад, али без последица по питању коначног исхода.

-После три узастопна пораза, желели смо победу над Ветерником, да бисмо добили позитиван импулс. Изостанак првог стрелца Душана Крајновића, додатно је компликовао ситуацију, при чему је недостајало још неколико првотимаца, па нисмо могли ни да попунимо све рубрике у записнику. Расплет је изазвао задовољство, постигли смо три гола, погодили стативу, мада су и гости били опасни, а гледаоци су уживали у надигравању тимова лишених брига око пласмана – каже Мирко Давидовић, тренер Слоге.

Ветерник је трећа екипа, после Шајкаша 1908 и Младости, коју су Темеринци победили у оба меча ове сезоне. Киша и расквашен терен, представљали су највећи изазов актерима.

-На време смо постигли водећи гол. После тога, гости су имали три добра покушаја, а изједначили су средином другог полувремена, када смо имали пад у игри. На срећу, био је пролазног карактера, брзо смо се вратили и постигли још два гола, чиме смо ушли мирније у завршницу. Ветерничани су имали више играча за ротацију, док је код нас, практично, иста постава изнела терет свих 90 минута.

У преостала два кола, ривали су новосадска Славија и Хајдук, а чак и максималан учинак не би био довољан да се пребаци јесењи биланс од 23 освојена бода.

-Током пролећне етапе, освојили смо 15 бодова, из четири победе и три ремија. Имајући у виду да смо свесно подмладили кадар и остали без петорице носилаца игре, учинак је у равни очекиваног, иако је било простора за богатији салдо. Пре свега, нисмо заслужили пораз од имењака из Ердевика на домаћем терену, а да смо били комплетни, сигуран сам да се не бисмо обрукали у Шиду – истакао је Мирко Давидовић.

М. Менићанин

БАНОВИЋ: ПОГОДАК ПРЕЛОМИО МЕЧ

У писању победничког сценарија минулог викенда учествовали су Мирослав Буквић, Бранко Караћ и Стефан Бановић, чији топовски ударац са 25 метара у доњи угао је изазвао највише комплимената. -Киша је расквасила терен, знао сам да ће свака лопта упућена ка голу добијати убрзање у таквим околностима. То је допринело да се одлучим за ударац са веће раздаљине, при чему сам циљао даљи угао. Утисак је да је тај погодак и преломио меч, јер после 3:1, десетак минута пре краја, није било времена за резултатску клацкалицу – сматра Стефан Бановић