Време читања: 3 минута

У ДЕРБИЈУ СЕЗОНЕ ТСК И ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН, ПРЕД ПУНИМ ТРИБИНАМА, ОДЛУЧУЈУ О ПУТНИКУ НА ВОЈВОЂАНСКИ ”ЈУГ”

Цела сезона је за ТСК из Темерина стала у четири дана. Другопласирани тим Прве новосадске лиге угостиће лидера Фрушкогорски партизан, са бодом више, а у директном окршају требало би да се реши питање путника на војвођански ”Југ”. Упркос чињеници да је првенство приоритет, Темеринци не могу да потисну из размишљања ни финале Купа ФС Војводине, јер их 7. јуна очекује окршај са српсколигашем Динамом 1945.

-За разлику од Буковчана, имали смо дан мање одмора после ванредног кола, с обзиром да је меч са Татром, уместо у Кисачу, због поплављеног терена, одигран у четвртак у Новом Саду. Немам намеру да у томе тражим алиби, желим да мирно и без тензије уђемо у меч сезоне. Могућност да после пехара у Купу ФСГ Нови Сад, освојимо још два трофеја, представља замајац и мотивациони фактор у тренуцима када смо сви уморни и једва чекамо да се подвуче црта – каже тренер Михајло Козомора.

Темеринци су дуго били на лидерској позицији, али их је кикс са, тада последњепласираним Омладинцем (1:1), преселио степеник ниже. Серија од седам узастопних победа, уз гол-разлику 31:3, продужила је наду да у сезони обележавања 110 година постојања клуба може да се направи искорак у виши ранг.

-Јесенас смо убедљиво поражени у Буковцу (1:4), не памтим слабије издање. Пред почетак пролећне етапе, квартет екипа је имао амбиције усмерене ка првом месту и баражу, а постепено је круг сужен на два клуба. Другоппласирани ће у бараж, али поучени негативним искуствима из претходних квалификација са представницима Сремске лиге, циљ је директан пласман међу војвођанске лигаше. Способни смо да остваримо амбиције, уложили смо пуно енергије и труда да бисмо посустали пред крај. Интересовање за дерби сезоне је огромно, црвено-бели ће имати подршку љубитеља фудбала из целе темеринске општине. Истог дана, на оближњем Вашаришту, одржава се традиционална ”Пасуљијада”, па је субота дан када ће сви путеви водити у Темерин.

-Биће пуне трибине, радујем се таквом амбијенту. Три војвођанска лигаша у општини је сценарио коме се сви надамо, јер би мечеви са Слогом и Младости представљали фудбалске празнике наредне сезоне. Полажемо дипломски рад, доза притиска постоји, али тако је већ дуже време и навикли смо да носимо бреме.

Победе у Купу ФСВ, у двобојима са војвођанским лигашима Хајдуком из Дивоша (2:1) и Доњим Сремом 2015 (4:1), додатно су подигле самопоуздње пред дане коначног расплета на оба фронта.

-Играчи су чврсто на земљи, какав год да буде резултат у финалу, направили смо сјајан успех, као једини подручни лигаш у завршници тог такмичења. Нисмо оптерећени финалом, познат је редослед приоритета. Имам идеју како да се вратимо на лидерску позицију, верујем у играче и њихову спремност да је спроведу у дело – рекао је Михајло Козомора.

М. Менићанин

ПУПОВАЦ: САД ИЛИ НИКАД

Изостанак капитена Јове Пуповца, због повреде, био је приметан. Mинулих пет сезона најбољи играч, вратио се на терен у најпожељнијем тренутку, а да је у форми потврдио је са два гола у мрежи Црвене звезде, потом идентичним учинком на гостовању Татри.

-Најправедније је да у међусобном окршају са Буковчанима решимо ребус на врху. По свим параметрима, ове две екипе су највише показале у првенству. Њихови стрелци су постигли 88 голова, наши један мање. Нисмо поражени на домаћем терену, док је лидер у пролећној етапи једини без кикса. Сад или никад, нема много размишљања – јасан је Јово Пуповац.