Време читања: < 1 минут

СЕДМИ КУП “ВУЈАДИН БОШКОВ”

Окончан је и седми Куп ”Вујадин Бошков”, у организацији Фудбалског клуба Војводина и града Новог Сада, који је окупио преко 2200 деце из 11 земаља на теренима у Ветернику. Турнир је трајао три дана (9-11. јун) и уз богат програм уприличен је доделом признања најбољим тимовима и појединцима. Учешће је узело 160 екипа из 56 клубова у седам узрасних категорија (2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010) што сврстава манифестацију највећом у овом делу Европе.

Децу-учеснике одушевило је и незаборавно отварање такмичења које су приредили организатори на главном платоу Штранда, са многим аниматорским, свеачарским и другим активностима доприневши да утисак буде потпун, поред трофеја и одличја неизоставног из такмичарског репертоара.

– Из године у годину настојимо да подигнемо стандард турнира на виши ниво – каже директор турнира, Веселин Вилотијевић. – Седму годину нама гости сведоче да смо направили водеће такмичење на Балкану. Ако погледамо да смо ове године имали 160 екипа из 12 европских земаља, можемо да ценимо да су гости у праву, а ми у ситуацији да већ за годину дана искорачимо још један корак у позитивном смеру. Истина, пре вирусне пандемије имали смо и госте из Азије и Аустралије, тако да смо угостили осам земаља више. Полако се враћамо и верујем да ћемо на осмом турниру достићи нови рекорд што се броја учесника тиче – рекао је Вилотијевић.