Време читања: 3 минута

”ДА НИСАМ ДОШАО ЛИЧНО ЈА, ВЕРУЈЕМ ДА БИСМО ДОЖИВЕЛИ СУДБИНУ РАДНИЧКОГ ИЗ НИША…”

Председник Воше, Драгољуб Збиљић сумирао урађено и апострофирао инфраструктуру као један од важни послова у наредних шест месеци.

– Прошле године сам дао доста изјава везаних за мој први мандат. Онда је доста медија то пренело као да се односи за сезону 2022/23. У мом мандату очекујем да се титула врати у Нови Сад. То иде корак по корак, то не може преко ноћи. Прошле године смо успели да зауставимо слободан пад ФК Војводина. Да нисам дошао лично ја, са људима с којима сам дошао, верујем да бисмо доживели судбину Радничког из Ниша и да бисмо се борили у баражу за опстанак у Суперлиги. Одговорно стојим иза овога што причам. Уз помоћ ФСС и Града Новог Сада очекујемо да у наредних шест месеци урадимо још један важан посао, а то је инфраструктурално сређивање пре свега терена, хибридна трава, грејачи терена, дренажа… То ће бити донација ФСС. Радиће се и западна трибина и нова зграда за медије чиме ћемо да испунимо категорију четири играња репрезентације Србије у Новом Саду, а наравно и ФК Војводина у Европи. Слика се полако сужава, од почетка ове сезоне имамо неколико пројеката – нагласио је Збиљић.

Први човек Воше потом је говорио о потенцијалним појачањима из редова омладинског погона, али и потенцијалним одласцима.

– Враћамо Михајла Ивановића са позајмице из Сампдорије. То ће бити један од пројеката клуба. Нападач од којег очекујемо много у будућности. Одиграо је добро у Примавери, дао шест голова и имао осам асистенција. Лазар Јовановић који мора да сазрева уз искусне играче. Ту је наравно и Кабић, уколико не оде… Ако оде, онда ћемо још неког клинца да убацимо који ће да буде додатни у средину терена. Имамо неколико идеја… Прави се контура тог тима која би требало да изнесе ту финалну сезону мог првог мандата, а то је 2025/26 када заиста можемо да очекујемо да ћемо пуном паром на припремама моћи да кажемо да је то та сезона када би шампионски пехар требало да дође. До тада би требало да се пробуди и Нови Сад. Имали смо неколико утакмица по 5000-6000, нама треба 10.000. Да се енергија са трибина спушта доле на терен, да сви буду као један. Били смо близу томе чак и у овој првој сезони. Нећемо допуштати да тренер који дође каже да 10 играча оду, 10 дођу. Мора да постоји контура, континутиет – истиче Збиљић.

О значају жреба истакао је да је тај 21. јун јако битан због пута ка групној фази Лиге конференција.

– Јако је важан жреб за Европу. Тог 21. јуна ћемо сви бити паметнији него у овом тренутку. Заиста има клубова са озбиљним именима и репутацијама. Наравно, и Војводина је свесна својих квалитета, али јако је важно да нас мало погледа и жреб, барем у другом колу, а онда од трећег кола да буду атрактивнији противници и да на ТСЦ арени, где ћемо да играмо Европу и првенствене утакмице, да напунимо стадион. Оптимиста сам. Војводина има репрезентативца, Никола Чумић је међу 16, биће у протоколу и у Бечу и против Бугарске и тиме се поносимо. Верујемо потпуно Радославу Батаку и желимо да потпуно спремни уђемо у нову сезону. Јако је важно да прођемо друго коло квалификација и због српског фудбала и бодова који бисмо донели и због Војводине и наших навијача како бисмо уживали у европским представама. Контактирали смо ФСС да видимо када ће кренути радови на стадиону, и ако они крену кроз 10-15 дана, онда дефинитивно играмо на ТСЦ арени. Ако би се померили за септембар, онда бисмо ипак кренули на Карађорђу на подлози каква јесте. Имамо уверавање ФСС да ће јако брзо они бити започети. ТСЦ арена је феноменалан стадион, подлога је одлична, сам стадион је на европском нивоу. С једне стране ће то бити уживање, с друге биће проблем нашим навијачима да путују до Тополе. Али опет, ми имамо навијаче и на том делу земље – закључио је Драгољуб Збиљић.