Време читања: 3 минута

ХАЈДУК ИЗ ДИВОША НИЈЕ УСПЕО ДА ИЗБОРИ СРПСКОЛИГАШКУ ВИЗУ, ИАКО ЈЕ ДУГО БИО ЛИДЕР ВОЈВОЂАНСКОГ ”ЈУГА”

Шесту сезону међу војвођанским лигашима, фудбалери Хајдука из Дивоша, окончали су као трећепласирани, са билансом од 17 победа, осам ремија и пет пораза, уз гол-разлику 54:20. У односу на претходне две сезоне, Дивошани су за степеник поправили пласман, али остаје жал због измакле српсколигашке промоције, у ситуацији када су били јесењи прваци. Стојан Кљајић и Недељко Антонић, кључне фигуре у руководећој структури, најавили су корените промене у играчком кадру.
– Имали смо сјајну јесену, без пораза и са само два примљена гола, пропустивши прилику да направимо већу бодовну разлику у односу на пратиоце. Три бода више од другопласираног, уз одличне игре на турниру ”Чукарица 2023” где смо надмоћно освојили пехар, уливале су наду да су циљеви достижни, а пројектовали смо их кроз освајање првог места на Југу и пласман у финале Купа ФС Војводине – каже Стојан Кљајић.

Као и пролећно време, по принципу топло-хладно, деловали су Дивошани у наставку трке. Већ на премијери, није им пријао матине против Славије (1:2).
– Нисмо играли у складу са очекивањима, конкуренти су освајали бодове, па се предност топила. Увукла се нервоза међу играче, самопоуздање је било у опадању, док и суђење на појединим мечевима није оправдало ниво ранга такмичења. Касније је и срећа окренула леђа, у Старим Бановцима смо испустили победу у 92. минуту, а у Темерину, у четвртфиналу Купа ФСВ, поражени смо у трећем минуту надокнаде.
На кормилу је, после пораза у Доњем Товарнику и растанка са Бојаном Вуковићем, поверење од петог пролећног кола добио Миљан Гајић.
– Често је недостајала већа жеља и енергија да се адекватно одговори противницима. Епилог је сезона која није испунила очекивања. Неминовно је да ће бити промена у играчком кадру и да ћемо нареднo првенство дочекати са потпуно новим тимом. Скоро свим играчима смо одмах по завршетку трке дали исписнице, остали су само капитен Ален Халиловић, млади голман Јован Трнић, дефанзивац Божа Јевић и везиста Кристофер Нађ. Окрећемо нови лист, у нади да ће предстојећа сезона бити у складу са очекивањима која нису мала.

На обронцима Фрушке горе, упркос чињеници да није изборен пласман у Српску лигу ”Војводина”, нема одустајања. Клуб основан 1926 године има инфраструктуру на којој би позавидели и прволигаши. Дивошка бомбоњера блиста пуним сјајем, при чему је цео комплекс добио нову димензију изградњом још једне наткривене трибине са столицама.
– Почетком јула, стартоваћемо са припремама, а пре тога ћемо организовати једну или две пријатељске утакмице, да бисмо на делу видели потенцијалне новајлије. Пуно играча се ових дана нуди, желе да буду део приче, али нећемо да журимо око формирања кадра. У протеклом периоду, уложили смо доста на пољу инфраструктуре, клуб је стабилан и функционише по принципу да свако ради најбоље што уме у својој зони одговорности – нагласио је Стојан Кљајић.

М. Менићанин

НИКОЛИЋ ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ

Данило Николић (39), са капитенском траком, предводио је саиграче. Некадашњи дефанзивац Земуна, Бежаније, ОФК Београда, Вождовца, Пролетера, са интернационалним стажом у
Израелу, Казахстану, Албанији и Турској, одлучио је да подвуче црту испод богате каријере:

– За месец дана ћу прославити 40. рођендан и проценио сам да је тренутак да донесем овакву одлуку. У фудбалу сам 32 године,стекао сам пријатеље на свим меридијанима. Стојан Кљајић ми је продужио играчку каријеру, јер сам пре његовог позива и доласка у Хајдук, размишљао о повлачењу са терена. Клуб има потенцијал да у наредној сезони избори српсколигашку визу.

ОДРЕШЕНЕ РУКЕ ЗА 17 ИГРАЧА

Пре последњег кола, отишао је голман Марко Тркуља, а одрешене руке у избору средине добили су: Крмар, Томић, Мандић, Михајловић, Крчмаревић, Савић, Станић, Ракић, Богдан,
Скопљак, Савићевић, Ерак, Галић, Игњић, Симић и Мисојчић.