Време читања: 3 минута

МЛАДИ ДОБИЛИ ШАНСУ

За разлику од ранијих сезона, када су опстанак на војвођанском ”Југу” јурили у финишу трке, поигравајући се нервима навијача, фудбалери Слоге из Темерина, недавно окончано првенство, безбрижно су привели крају. Биланс од 11 победа, пет ремија и четрнаест пораза, уз гол- разлику 41:51, омогућио је деобу 8. места са новосадском Славијом.
– Добри јесењи резултати, донели су 23 бода, па је већ тада било eвидентно да тешко можемо да упаднемо у проблем око очувања статуса. Одлучили смо се на дозу ризика, дали смо одрешене руке петорици првотимаца, растеретили буџет и истовремено отворили простор младим снагама. Током пролећне етапе, освојили смо петнаест бодова, из четири победе и три ремија. Могли смо да имамо богатији салдо, пре свега нисмо заслужили поразе на домаћем терену од имењака из Ердевика и Славије – каже Јован Балабан, председник Слоге.
Пролеће је головима обележио Душан Крајновић, зимско појачање из Радничког (Шид). Рејтинг једног од најбољих нападача лиге, оправдао је са 12 рецки у голгетерској колони.
– Одавно нисмо имали нападача таквог профила. Играчки и људски квалитети су у истој равни, често је немогуће ситуације претварао у радост. Драго ми је да се брзо уклопио, сви су га прихватили као да је целу каријеру у Слоги. За следећу сезону, рачунамо на њега и уз пар освежења требало би да скоцкамо тим за горњи део табеле. Радује ме чињеница да се ТСК пласирао на ”Jуг” дуго нисмо играли темерински дерби чији улог су бодови – рекао је Јован Балабан.
Почетком априла, црвено-бели су прекинули непријатан низ од шест мечева без победе. Психолошку стабилност, донеле су победе против Дунава (3:2) и комшијске Младости (2:0).
– Победа у мечу са Дунавом, представљала је прекретницу и спречила пад ка опасној зони. У тренуцима када смо и теоретски обезбедили опстанак, играчи су се мало опустили, проредивши доласке на тренинге. Било је доста и одсуства са утакмица, због пословних обавеза, па се записници попуњени у свим рубрикама могу избројати на прсте једне руке. Посматрано кроз призму бројних тешкоћа, које су нас пратиле, нисам незадовољан пласманом – каже Мирко Давидовић, тренер Слоге.

Од екипа из водеће петорке, само је нови српсколигаш Железничар успео да победи Слогу оба пута и то без примљеног гола.

-Седам кола пре краја, када смо поражени у Инђији, рекао сам да је Железничар од свих кандидата за прво место оставио најбољи утисак. Лига са девет бивших српсколигаша је захтевно такмичење, никад борба у врху није била изједначенија. Лидери су се често мењали, то је давало драж и потврдило ”Jуг” квалитетом испред преостале две групе Војвођанске лиге. У таквим околностима, пласман у средини табеле је наш реалан домет. Подмлађивање је процес, који изискује дозу стрпљења, имали смо и четворицу бонуса међу стартерима – рекао је Мирко Давидовић.
Међу играчима са највећом минутажом, налази се Роберт Пастор. Искусни капитен, био је препознатљив у улози левог бека, пропустивши, због картона, само један пролећни меч.
-Ово нам је шеста узастопна сезона на ”Југу” имам утисак да је сваке године све теже освајати бодове. Повољна околност је да смо јесенас направили солидну залиху, па током пролећа само надоградили чврст темељ. Ретко смо били у комплетном саставу, али без обзира на кадровске проблеме, поштено смо се борили за сваки бод. Брзо ће да прођу дани одмора, већ почетком јула крећемо у сусрет новим изазовима – рекао је Роберт Пастор, капитен Слоге.

М. Менићанин