Време читања: 2 минута

РУМСКИ ВОЈВОЂАНСКИ ЛИГАШ СТВАРА ИГРАЧЕ ЗА ПРВИ ТИМ

На јучерашњи дан пре три године основана је школа фудбала Словена из Руме. Клуб расте из дана у дан, а тренутно броји 250 чланова у свим узрасних категоријама. Оно што их разликује од осталих јесте да не сарађују са приватним школама и играче за сениорски тим стварају у Борковачкој долини.

– Ми смо 2020. године први пут у историји нашег клуба покренули клупску школу фудбала. Наша школа фудбала броји око 180 полазника и са поносом говоримо о тој бројци, јер смо кренули те 2020. са неких 30, 40 клинаца. Уз школу фудбала имамо пионире, кадете, омладинце  и први тим, те наша фудбалска породица броји око 250 чланова. Сваке недеље нам долази неко ново дете на тренинг, радост је општеприсутна, квалитет рада је на високом нивоу и циљ нам је да производимо добре фудбалере, узорне момке и квалитетне људе – изјавио је Милорад Батало, члан УО Словена.

По јасно утврђеном плану и програму функционише рад са децом, а резултат тога су вредне награде оличене кроз медаље и пехаре.

– Имамо свој начин рада, не идемо на резултат, под морање на турнире сваке недеље, ослободили смо родитеље тог финансијског дела котизација, определили смо се за пријатељске утакмице и играмо лигу ”Лигу будућих шампиона”, где су наши дечаци 2011. годиште били други у држави. Фантастичну сарадњу имамо са родитељима, направили смо систем да се родитељи не мешају у рад тренера, већ долазе да гледају тренинг навијају и уживају, имају пуно поверење у нас и захвални смо им на томе – каже Милан Маслић, тренер у школи фудбала.

Заједничким тренингом у термину од 18 часова сви чланови обележили су трећу годину постојања.


ФОТО: Словен Рума