Време читања: 2 минута

ЕКИПУ ПРЕУЗЕО У ТРЕЋЕМ КОЛУ

Словен из Руме сезону у јужној групи Војвођанске лиге окончао је на другом месту, корак иза Железничара новог српсколигаша. Мало ко је очекивао да ће се Брана Илић и другови борити за пласман у виши ранг после три стартна пораза, али доласком тренера Зорана Грујића за кормило екипа је показала право лице и била отворени конкурент за Српску лигу. На крају, епилог је познат, а путеви искусног стручњака и румског војвођанског лигаша су се раздвојили.

– Након завршетка сезоне и разговора са клупским руководиоцима напустио сам Словен, нисмо пронашли заједнички језик па ће свако на своју страну. Имали смо сјајну сарадњу. Условима, које поседује Словен, ретко ко може да се похвали, клуб расте из дана у дан и драго ми је да сам био део те приче. Остаје жал што нисмо обезбедили српсколигашку визу – рекао је Зоран Грујић, сада већ бивши шеф стручног штаба.

Не би било незаслужено ни да је Рума добила, поред Првог маја, још једног трећелигаша. По многим параметрима Словен је испред ривала, а успон је кренуо од четвртог кола и победе у Новој Пазови. Пулени познатог стратега забележили су 14 мечева без пораза, од чега 12 победа што их је гурнуло међу водеће. Ремији су их коштали вишег ранга, а било их је три у последњих пет рунди. Што се тиче Грујићевог скора на клупи Румљана, он износи 62 бода из 28 утакмица, 19 победа, пет ремија и четири пораза са најбољом гол-разликом у лиги, укупно +44 (66:22).

Зоран Грујић, у разговору за наш портал, поносно је констатовао да му је била част што је у минулом периоду дириговао тимом из Борковачке долине, оставивши могућност да се сарадња у блиској будућности поново догоди. За крај истакао је да дугује велику захвалност сарадницима из стручног штаба, играчима, породици Батало и свима онима који су били уз Словен.