Време читања: 2 минута

АНТОНИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК

Ново руководство Младости из Бачког Јарка, изабрано на Скупштини клуба, предводи председник Драган Антонић. Добио је поверење, после одлуке Дејана Вуцеље да се повуче са функције и стави тачку на двоипогодишњи мандат. Јарачани имају потенцијал за много више од борбе за опстанак међу војвођанским лигашима, а наредна сезона је означена као прекретница у стаблизацији и креирању искорака ка горњем делу табеле ”Југа”.
-Уморни смо од борбе за опстанак. У наредном периоду, покушаћемо да отворимо ново поглавље и да кроз стабилизацију клуба на свим нивоима дођемо до бољих резултата. Бачки Јарак као фудбалска средина, заслужује да Младост гледа у борби за највиши пласман – каже Драган Антонић, нови председник клуба.
Улога спортског директора, поверена је Далибору Иванићу, рођеном брату Мирка Иванића, првотимца Црвене звезде, који је увек био уз плаво-беле, обећавши још већу помоћ за наредну сезону.
-Окупљени смо око истог циља, доминира добра енергија, треба да је искористимо у позитивном смеру. Одлучили смо да вратимо Саву Ковачевића на чело стручног штаба, а биће и појачања. Нећемо гурнути у други план ни младе снаге, пролетос је плејада играча рођених 2004. и 2005. године била на терену – рекао је Драган Антонић.
Као што је неочекивано зимус отишао, Саво Ковачевић се изненада и вратио међу своје Јарачане, после периода проведеног у стручном штабу РФК Нови Сад 1921. Тиме је означен крај сарадње са Синишом Тодоровићем из Бечеја, који је пролетос имао тешку мисију.
-Када сам одлазио, знао сам да ћу се вратити, али нисам очекивао да ће се то догодити тако брзо. Играчки кадар је јачи у односу на прошли пут и то ми даје разлог за стартни оптимизам. Имајући у виду квалитет лиге, морамо да освежимо линије, јер не желимо поново да се боримо за опстанак – каже Саво Ковачевић, повратник на кормило.
Један од задатака је да се сачува окосница тима, који је изнео терет пролећних искушења.
-Гледао сам неколико мечева Младости током пролећне етапе, база је добра, а план је да је надоградимо. Кроз разговор са новим руководством, предочио сам шта су приоритети по питању појачања и постоје реални изгледи да нам се петорица играча прикључе већ од првог дана припрема – истакао је Саво Ковачевић.
М. Менићанин

ДОБРА ЕНЕРГИЈА: Драган Антонић и Саво Ковачевић ФОТО: М. Менићанин