Време читања: 2 минута

ТСК БЕЗ ОДЛИЧНОГ ОФАНЗИВЦА ПОСЛЕ ОСВАЈАЊА ПРВОГ МЕСТА

Растали су се ТСК и Жарко Кобиљски, а сарадња је трајала шест месеци. Одлични офанзивац, са девет голова, дао је огроман допринос повратку Темеринаца међу војвођанске лигаше. Брзо је побрао симпатије навијача, нарочито због гола у четвртфиналу Купа ФС Војводине, када је у трећем минуту надокнаде режирао преокрет против Хајдука из Дивоша.

– Ниједног тренутка нисам ни помислио да сам погрешио, јер сам се спустио у подручни ранг такмичења. ТСК је по организацији и квалитету кадра превазишао тај оквир, а освајање првог места било је потврда вредности. Играли смо и финале Купа ФСВ, али панчевачки српсколигаш је био бољи – каже Жарко Кобиљски.

Рођен је 1994. године и током каријере, бранио је још боје Палића, темеринске Слоге, Радничког 1912, Слоге (Ердевик), Хајдука из Чуруга, Татре (Кисач), ОФК Бечеја 1918… Одлучио је да се врати крај Тисе, а руководство му није правило проблем око папира.

– Жеља је била да останем, али због разлога приватне природе, одлучио сам да се вратим у Бечеј, где и живим. Стекао сам бројне пријатеље међу Темеринцима, председник клуба Никола Лазић је диван човек, обавезе према играчима су биле испоштоване и пре договорених рокова.

Сходно прволигашком и српсколигашком искуству, био је у много клубова, али наглашава да му је шест месеци у Темерину украсило каријеру.

– Све што сам позитивно чуо о клубу, лично сам се уверио да је тачно. Поштено смо освојили сваки бод у ситуацији када нисмо имали простор за празан ход. Оставио сам отворена врата, волео бих да једног дана поново дођем у ТСК, таква средина је реткост – рекао је Жарко Кобиљски.

М. Менићанин