Време читања: 2 минута

ПРИПРЕМЕ СТАРТУЈУ 8. ЈУЛА

 По завршетку минуле сезоне на војвођанском “Југу“, када резултати Хајдука (Дивош) нису испунили очекивања амбициозног руководства, са осамнаесторицом играча је завршена сарадња и то је био знак да ће кадар претрпети корените промене. Стојан Кљајић и Недељко Антонић, кључне фигуре у руководећој структури клуба, заједно са сарадницима, направили су скицу за наредну сезону, указавши поверење Милану Митровићу из Шида у улози шефа стручног штаба. Некадашњи кормилар Радничког (Ш), ОФК Бачке, ОФК Старог града и ЧСК Пиваре, наследио је Миљана Гајића, који је био ангажован од петог пролећног кола, а у раду ће му помагати Срђан Лазић.

-Почетак припрема смо заказали 8. јула. Од играча из прошле сезоне, остали су голмани Трнић и Вуколић, Нађ, Јевић, Шуман и Миленковић. Са позајмице из Будућности (Салаш Ноћајски), вратили су се Драгановић и Мартиновић. У односу на минулу сезону, тим ће у потпуности променити физиономију – каже Стојан Кљајић.

За Хајдук кажу да је међу најорганизованијим на “Југу“ и да је одавно прерастао тај оквир. Играчи радо долазе у Дивош, јер знају да ће бити испоштовани договори.

-Шест сезона смо међу војвођанским лигашима, претходна три првенства нисмо били пласирани испод четврте позиције. Имамо континуитет добрих резултата, али нам измакне српсколигашка промоција, као пројектовани циљ. Одустајања нема, уложићемо додатни напор да бисмо остварили историјски успех. Поред искусног Данила Николића, који је одлучио да стави тачку на богату интернационалну каријеру, дрес Хајдука су раздужили: голман Тркуља, Крмар, Томић, Мандић, Михајловић, Крчмаревић, Савић, Станић, Ракић, Богдан, Скопљак, Савићевић, Ерак, Галић, Игњић, Симић и Мисојчић. Ових дана им се придружио и Ален Халиловић, искусни везиста.

-Окренули смо нови лист, крећемо од нуле. Већ смо се договорили са највећим бројем новајлија, укључујући и бонус играче, а рачунамо и на неколико повратника у клуб. Очекујемо да на делу видимо нову енергију, већу жељу и борбеност – јасан је Стојан Кљајић.

Дивошани ће прву пријатељску утакмицу одиграти 15. јула, а ривал је Будућност (СН). Потом следе тестови са Железничарем (Инђија), Првим мајем, Сремом (Сремски Михаљевци) и Радничким из Шида. М. Менићанин

СЕДМОРИЦА ИЗ КОМШИЛУКА

Из комшијске Слоге (Ердевик), стигли су: Томислав Требовац, Борисав Живковић, Иван Томац, Најдан Херцег, Бранислав Угљешић, Давид Рукавина и Марко Белић (Слога, Ердевик). На списку су још: Милош Џибрић (Први мај), Ратко Мандић (ФАП, Прибој), Стефан Цвијић (Словен), Драган Масларић (Фрушкогорац, Манђелос), Борко Шућак (Обилић, Кукујевци), Марко Јуришић и Митар Бисерчић (Раднички, СМ).