Време читања: < 1 минут

РАСТАНАК ЈАРАЧАНА И НАЈБОЉЕГ СТРЕЛЦА ПОСЛЕ ГОДИНУ И ПО ДАНА

После годину и по дана, Предраг Марковић (29), одлучио је да напусти Младост из Бачког Јарка. Није склон честим променама клубова, током каријере, а пре доласка на Ливадицу, играо је за ТСК, Борац (Шајкаш) и темеринску Слогу. Минулу сезону, иако му је природна позиција у везном реду, био је у улози нападача, постигавши седам голова, довољно да приграби епитет најбољег стрелца плаво-белих.

-Провео сам леп период у Бачком Јарку, фудбалској средини, са сјајним навијачима. Понекад у животу треба ризиковати и окренути нови лист. Борба за опстанак, била је неизвесна, али ниједног тренутка нисмо помислили да смо у лавиринту из којег нећемо пронаћи излаз – каже Предраг Марковић.

Одиграо је 21 меч, а најбоље издање, било је у победи против Шиђана (3:0), када је постигао два гола за девет минута.

-Сваки пролећни меч, био је квалификациони, константно смо играли под притиском. Са три узастопне победе, коло пре краја, теоретски смо осигурали опстанак. Освојили смо бод више него у јесењем делу, кључне су биле победе у двобојима са Дунавом и Славијом.

Обрадовала га је чињеница да ће од јесени његова два бивша клуба, Слога и ТСК, после четири деценије играти мечеве за бодове.

-Од четири клуба у општини, три су на ”Југу”, то је податак за поштовање. Сваки играч воли да игра пред пуним трибинама. Нисам одлучио којим путем ћу даље. Недавно сам упловио у брачне воде, али још имам воље да будем на терену – рекао је Предраг Марковић.

М. Менићанин