Време читања: 2 минута

СПРЕМАН ЗА ВИШЕ УЛОГА

Имајући у виду број мечева Владимира Остојића одиграних за високу оцену током минуле сезоне, када је ТСК изборио повратак међу војвођанске лигаше, тешко је издвојити његово најбоље издање. Ако би критеријум биле чињенице, које се односе на голове и асистенције, онда би то било полуфинале Купа ФС Војводине, у којем су Темеринци декласирали Доњи срем 2015 – 4:1.

– Минулу сезону памтићемо по лепим стварима. Остварили смо сјајне резултате на више фронтова, иако пред нас нико није постављао императив. Играли смо без оптерећења, уживали у фудбалу, али како су се постепено проширивали видици, неминовно се појавила и доза притиска. То је подигло адреналин, доприневши да последње атоме снаге уложимо у реализацију циљева. Освајање првог места у Првој новосадској лиги представља епилог прижељкиван готово две деценије – каже Владимир Остојић.

Поуздани дефанзивац, сезону је почео као штопер, али касније је прекомандован на задњег везног. Издање у двобоју са Пећинчанима било је, можда и најбоље у каријери.

– Сумњам да је неко на овом аматерском нивоу, какав је пети ранг такмичења, одиграо више такмичарских утакмица у кратком интервалу. Пећинчане смо победили на крилима претходног успеха у дуелу са Хајдуком из Дивоша. Недостајала су четворица саиграча, па сам прекомандован са своје природне позиције. Испало је одлично, постигао сам и гол из казненог ударца.

Темеринцима је после освајања Купа ФСГ Новог Сада, берићетну сезону употпунила доминација у првенству, крунисана пласманом на ”Југ”. Три дана пре одлучујућег испита у Жабљу, играли су финале Купа ФСВ са Динамом 1945.

– Ритам је био паклен, не знам одакле смо црпели снагу, али на крају смо награђени за уложени труд. Поштено смо освојили сваки бод, ово је здрава фудбалска прича. Тренер Михајло Козомора и помоћник Марко Томић, извуклиюш су максимум из сваког од нас, нисмо се штедели, јер импровизицијом не бисмо ништа постигли.

Рођен је 1997. одине иживи у Темерину. Претходно је бранио боје Младости (Бачки Јарак), ОФК Бечеја 1918, Кабела и ЧСК Пиваре. Планови су му везани за ТСК, јер због обавеза на радном месту не може да игра на српсколигашкој сцени за коју поседује квалитет.

– Играо сам на ”Југу” и познато ми је колико је лига тешка, нарочито тимовима који дођу из нижег ранга. Морамо да се појачамо, постојећи кадар чини добру базу, али неопходно је проширити играчку лепезу, да не бисмо експресно испали. Радујемо се општинским дербијима, мечеви са Слогом и Младости, биће фудбалски празници – истакао је Владимир Остојић

М. Менићанин

ПРОПУСТИО ДВА МЕЧА

Зимус је стигао из комшијске Младости, где је уписао 11 јесењих мечева, са циљем да помогне у борби за прво место. Оправдаоје очекивања, одигравши 13 пролећних мечева у првенству, што га је издвојило као једног од најстандарднијих првотимаца. Паралелно је играо футсал за КМФ Тиса.