Време читања: 3 минута

ПРИЈАТЕЉСТВА ИЗ ЦЕЛОГ СВЕТА НАЈВЕЋЕ БОГАТСТВО

Богата интернационална каријера је иза Зорана Левнаића бившег играча у пет иностраних земаља. Прве фудбалске кораке начинио је у Радничком са Новог Београда, потом је стигао позив Партизана. У каријеру, коју је обогатио многобројним познанствима са људима широм света, уцртани су следећи клубови:
– У Партизану сам делио свлачионицу са Миланом Бојовићем, најбољим стрелцем Супер лиге, Радошом Протићем, Филипом Станисављевићем, а водио нас је Звонко Поповић – каже Левнаић.

Чека ново искушење – Зоран Левнаић

После омладинске школе београдских црно-белих кроз сениорски стаж градио се у више земаља, а све је кренуло из наше Србије.
– Доказивао сам се у Синђелићу (Српска лига “Београд”). Након сезоне на српсколигашким теренима отиснуо сам се ван граница земље. Прво на Малту, у Флоријану, не тако давно противника Звезде у европским квалификацијама.

На рукама играча – прослава уласка у виши ранг са Кобленцом

Играо је у Хамруну и за тамошњи највећи клуб Хибернианс.
– Са Хиберниансом сам подигао трофеј Купа. Од јануара до августа 2011. године бранио сам боје боје Ал – Салмије у Супер лиги Кувајта – каже Левнаић, видљиво расположен за разговор у којем је, и те како, имао шта да нам исприча.

Сусрет са Вуком Рашовићем (АЛ-Џафра), Срђаном Максимовићем и Љубишом Ранковићем

Србин је са највише одиграних утакмица (260) у Премијер лиги Малте. Грчка и тим Икинос Тсаритсанис биле су му следећа станица, након Кувајта, а прича на Малти добила је епилог у три клуба, поново Хибернианс, Орми и Пемброк, са које је отишао лета 2017. године у… Немачку, где је и кренуло ново поглавље фудбалског живота – тренерски позив. Играчку каријеру окончао је у Интер Лајпцигу, а истом клубу је и почео да пече тренерски занат.

Све је почело у Интер Лајпцигу

– Прво сам био асистент тренеру Хајнеру Бакхаусу, а затим сам и самостално водио тим. Екипа је под његовим вођством била константно у врху табеле, а ништа мање успеха није имао и у Купу Немачке (ДФЛ Покал), елиминисавши тадашњег трећелигаша Цвикау.

Након две године самосталног рада у стигла је понуда из друге регије – Кобленц. Новембра 2021. почела је сарадња, а за две године тим је напредовао исто толико рангова. Одлични резулати су огледало рада младог стратега чија је блиска будућност везана за Србију.

– Породица је на првом месту и због тога одлучио сам да странице своје тренерске каријере исписујем и на српским теренима. Сигуран сам да имам шта да покажем у нашем фудбалу – вели Зоран Левнаић, рођен 1987. године, чији је речник обогаћен са пет страних језика.

Поред рада у немачким клубовима, лепе успомене вуче из источне Азије, тачније из Јапана, где је имао удела у одржавању кампова које је организовала Нагоја. Поседује УЕФА ,,А“ лиценцу.

Портал ”Новосадски фудбал” се захваљује бившем фудбалеру, а сада и тренеру Зорану Левнаићу на издвојеном времену и жели му много успеха и трофеја у новом послу.