Време читања: 2 минута

ОДЛИЧНИ ОФАНЗИВАЦ И ТСК ПОСТИГЛИ ДОГОВОР, СТАРТ У ПОНЕДЕЉАК

После 19 година, ТСК се вратио међу војвођанске лигаше, захваљујући успешној сезони у Првој новосадској лиги, а руководство чини напоре да играчки кадар буде освежен за изазове у конкуренцији девет бивших српсколигаша. Темеринци стартују са припремама 10. јула, а жеља им је да на ”Југу”, где су и општински ривали Слога и Младост, не плешу само једно лето.
– Виши ранг, доноси и већу одговорност. Драго ми је да смо после готово две деценије поново у друштву које нам припада по свим параметрима. Протекла сезона, донела је много радости на више фронтова, али у фудбалу се не живи од старе славе и вредност се мора константно доказивати – каже Никола Лазић, председник клуба. Разговор са носиоцима игре из прошле сезоне, добио је епилог кроз останак скоро свих адута, са изузетком Жарка Кобиљског (ОФК Бечеј 1918), пролетос стрелца девет голова.
– Постојала је обострана жеља да наставимо сарадњу, али због приватних разлога морао је да се врати у Бечеј, где и живи. Врата клуба су му увек отворена, оставио је одличан утисак, понашањем и играма. Нећемо гомилати кадар, проценили смо где су нам потребна појачања и у том правцу ћемо да делујемо – истакао је Никола Лазић.
Први потез, повучен је ангажовањем Страхиње Илића (26), бившег играча Индекса, Јединства (Руменка), ОФК Бечеја 1918, Младости ГАТ, Кабела, Младости (Бачки Петровац), Будућности (Гложан), ЧСК Пиваре и Обилића из Змајева.
– Чуо сам пуно позитивних ствари о клубу, одлучио сам да се лично уверим и помогнем у реализацији циљева. Познајем доста играча, са Владимиром Остојићем сам заједно играо у Челареву, Бечеју и
Кабелу. Поново нам се укрштају фудбалски путеви – каже Страхиња Илић.
Одлични офанзивац годинама се котира као један од најбољих играча војвођанског ''Југа''. Био је жеља Темеринаца и зимус, али тек сада су се поклопиле коцкице.
– Претходно сам био у Индексу и Јединству, па одлично познајем лигу. Најквалитетнија је од свих група Војвођанске лиге и не трпи импровизације. Надам се да ћу се брзо уклопити и головима оправдати поверење – рекао је Страхиња Илић.

М. Менићанин