Време читања: < 1 минут

ИЗ СЛОВЕНИЈЕ

Фудбалери Војводине данас играју прву пријатељску утакмицу у склопу главног дела припрема за нову сезону. Од 17:30 часова, ривал црвено-белих биће екипа Оцелула из Галатија, који је прошле сезоне освојио треће место у другој лиги Румуније, па ће предстојеће сезоне играти у највишем рангу такмичења у овој земљи. Меч ће се играти у аустријском граду Лебрингу, удаљеном око 50 километара од Мариборског Похорја.

Оцелул Галати је основан 1964. године и у досадашњој историји је успео да освоји једну шампионску титулу (2011) и један Суперкуп Румуније (2012). Што се тиче европских успеха, Оцелул је 2007. године освојио Интер-тото куп, док је у сезони 2011/12. учествовао у групној фази Лиге шампиона. Боје клуба су црвена, плава и бела, а Оцелул као домаћин игра на истоименом стадиону капацитета 13.500 места.

Шеф стручног штаба овог тима је 55-годишњи Румун Доринел Мунтеану, који на располагању има састав чија се вредност процењује на 4,32 милиона евра. Осим румунских играча, екипу Оцелула чине још по двојица фудбалера из Португалије и Бугарске и по један из Уругваја, Буркине Фасо, Хрватске, Италије и Аргентине.

Што се тиче екипе Војводине, за очекивати је да ће шеф стручног штаба Радослав Батак указати прилику двема поставама да одиграју по 45 минута. Директан пренос меча моћи ће да се гледа на каналу Арена премиум 2.