Време читања: 2 минута

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Фудбалери Војводине ремизирали су са екипом Алуминија резултатом 1:1 у другој провери на припремама на Мариборском Похорју.

Стрелац јединог гола за Војводину био је Вукчевић у 13. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Алуминиј: Придгар, Зељкович, Матич, Горењак, Самид, Катуша, Јагич, Коблар, Јованович, Брест, Коси. Играли су још: Чех, Бужичкович, Симонович, Репина.

Војводина: Тороман (од 46. Пушкић), Бјековић, Јеличић (од 58. Тањга), Љубисављевић, Букинац, Милосављевић, Милетић (од 46. Траоре), Кабић (од 75. Радуловић), Вукчевић (од 46. Ковачев), Барај (од 58. Јовановић), Ивановић.

Воша је кренула офанзивно од самог старта утакмице и повела из прве праве прилике у 13. минуту. Бјековић је у жељи да шутира проиграо Вукчевића, који је са шест метара удаљености прихватио лопту и послао полуволеј преко главе голмана Придгара.

Алуминиј није био опасан по гол Војводине, али је успео да изједначи у 24. минуту. Брест је побегао по левој страни и побегао одбрани Војводине, а голман Тороман је закаснио, оборио га и направио једанаестерац. Одговорност је преузео исти играч и погодио доњи леви угао за 1:1.

До одласка на одмор тимови су углавном водили битку на средини терена, без изразитих прилика пред голом, тако да је резулатат на паузи био – 1:1.

Воша је имала прву шансу у наставку, у уводним минутима, Кабић је са 20 метара шутирао по земљи, право у голмана. Након тога је уследио нови период без правих прилика, уз иницијативу Војводине и игру на половини Алуминија.

У 84. минуту Лазар Јовановић је започео лепу акцију, проиграо је Букинца који је упутио одличан центаршут, али је за неколико центиметара закаснио Ивановић да само спроведе лопту у мрежу.

До краја није било промене резултата, па је Војводина уписала и други реми на припремама у Словенији. Наредни ривал Војводине биће Славен Белупо, а тај меч на програму је у уторак.