Време читања: 2 минута

РАДНИЧКИ 1923 СЛЕДЕЋА СТАНИЦА У КАРИЈЕРИ

Серију појачања у летњем прелазном року Раднички 1923 наставио је ангажовањем двојице младих офанзиваца, Милана Видакова (22) и Јована Митуљикића (20). За разлику од Видакова који је парафирао трогодишњи уговор са крагујевачким суперлигашем, Митуљикић стиже на позајмицу из београдске Црвене звезде до краја идуће сезоне.

Милан Видаков је последњих пет година био члан новосадске Војводине, којој је приступио још као кадет 2018. године, када је стигао из београдског Партизана. Играчко искуство стицао је махом на позајмицама, најпре у ОФК Вршцу, затим Кабелу и коначно у Младости ГАТ, где је његов голгетерски потенцијал дошао до пуног изражаја. Био је најбољи стрелац Младости и Прве лиге Србије у сезони 2021/22, у којој су Новосађани изборили пласман у Супер лигу Србије. Повреда коју је доживео прошле јесени спречила га је да остави значајнији траг на суперлигашкој сцени, па се тако прошле сезоне само два пута уписивао међу стрелце.

Млади голгетер открива да контакти између њега и крагујевачког клуба датирају још од прошлог лета, али да је тек сада куцнуо тренутак да дође до договора о сарадњи.

– Раднички 1923 је и прошлог лета показао интересовање за мене. Нажалост, тада се коцкице нису поклопиле, али је сада заслугом спортском директора Славка Перовића и тренера Дејана Јоксимовића, који су инсистирали на мом доласку у Раднички, дошло до сарадње на обострано задовољство. Верујем да је долазак у Раднички прави потез за моју даљу каријеру. Што се тиче неких очекивања у наредној сезони, надам се да ћемо направити резултатски искорак у односу на претходну сезону, а то значи да ћемо пробати да нападнемо Европу. Мислим да имамо квалитет за тако нешто – поручио је нови нападач Радничког 1923 на свом званичном представљању.

Поред Милана Видакова, опрему крагујевачког суперлигаша задужио је још један млад и изузетно талентован фудбалер. Реч је о Јовану Митуљикићу, једног од бисера омладинске школе Црвене звезде, који ће до краја сезоне наступати за Раднички 1923 као позајмљен играч од стране београдских “црвено-белих”.

Јован је, баш као и његов брат близанац Никола, прошао све млађе селекције актуелног шампиона Србије. Калио се на позајмицама у Звездиној филијали Графичару и новосадској Младости ГАТ, где је био саиграч Милану Видакову у пролећној полусезони.

Долазак у Радничком 1923 талентовани офанзивац види као прилику да надогради своје досадашње суперлигашко искуство и настави свој даљи фудбалски развој.

– Чуо сам доста тога лепог о Радничком. Посебно ми се допада то што Раднички негује тај офанзивни стил игре, који играчу попут мене пружа прилику да покаже свој таленат и умеће. Током кратког боравка са екипом на Златибору имао сам прилику да се уверим у њен квалитет. Сматрам да ова екипа Радничког може да направи добар резултат у предстојећој сезони и искрено се надам да ћемо испунити, па можда чак и надмашити очекивања наших навијача – изјавио је Митуљикић.