Време читања: 2 минута

КРАЈНОВИЋ ДВА У МЕТУ

Слога (Т) – Солунац Јерковић 2:2 (0:1)

Темерин – Гледалаца: 100. Судија: Спасоје Јуришић (Нови Сад). Стрелци: Крајновић у 64. и 70. за Слогу, Латковић (аутогол) у 44. и Колунџија у 83. минуту за Солунац Јерковић.

СЛОГА: Војводић, Борић, Пастор, Томић, Латковић, Ђ. Пролић, Јованов, Марић, Радонић, Буквић, Лаловић. Играли су још: Танкосић, Ђукић, Берић, Гогић, Ковачевић, Васиљевић, Унгар, Грујић, Караћ, Крајновић.

СОЛУНАЦ ЈЕРКОВИЋ: Шмит, Шафрањ, Арежина, Слијепчевић, Ђурановић, Кангрга, Кустудић, Миликић, Колунџија, Богићевић, Божовић. Играли су још: Сабо, Радовић, Париповић, Барна, Кочиш, Самарџија.

Пред одлазак на одмор, корнер је извео Момчило Арежина, а лопта је погодила младог Латковића и завршила преко линије за вођство новог члана војвођанског ”Севера”. Само што је почело друго полувреме, Милан Богићевић је био сналажљив у казненом простору, док је већ виђен погодак Душана Слијепчевића, осујетио је имењак Војводић. У 57. минуту, Дарко Грујић је проиграо Душана Крајновића, нападач Слоге је био бржи од голмана, којем није преостало ништа друго него да га непрописно заустави. Искупљење је брзо уследило, јер је Игор Сабо одбранио пенал Крајновићу, спречивши га да погоди десни угао. Крајновић је у 64. минуту, крунисао асистенцију Буквића, ефектним ударцем под пречку, а потом режирао преокрет, пошто је ставио тачку на акцију капитена Роберта Пастора и неуморног Дарка Грујића. Марко Колунџија, прошле сезоне стрелац 29 голова за госте, скројио је реми. Лопту је повукао са центра, издржао на леђима дефанзивца домаћина, прошао голмана Танкосића и нациљао празну мрежу. На обе стране, недостајало је неколико играча, али тренери Мирко Давидовић и Душан Медић могу да буду задовољни тркачким аспектом, с обзиром да се играло по несносној врућини и да је ово била прва провера.

М. Менићанин