Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР И ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Данас су у Спортском центру ФСС у Старој Пазови одржане седнице Извршног одбора и Скупштине Заједнице којима је председавао председник Заједнице Драгомир Лазовић. Испред Фудбалског савеза Србије седницама је присуствовао генерални секретар Јован Шурбатовић.

Извршни одбор Заједнице усвојио је извештај Надзорног одбора, Финансијски извештај, као и извештаје надлежних такмичарских органа за сезону 2022/23. Чланови Извршног одбора информисани су о активностима Заједнице у протеклом периоду и актуелној ситуацији која се односи на такмичења у Moцарт Бет Супер лиги и Првој лиги Србије.

На основу пресуде ЦАС и изречених казни ФК Колубара, као и писаних информација добијених од Фудбалског савеза Србије које се односе на одузимање лиценце за такмичење ФК Колубара и Одлуке о суспензији и покретању поступка пред Дисциплинском и Етичком комисијом ФС Србије, Извршни одбор Заједнице је једногласно донео одлуку о искључењу ФК Колубара из чланства у Заједници.

У конструктивној дискусији сви чланови Скупштине информисани су са актуелним дешавањима у вези са саставом лига за такмичарску сезону 2023/24 као и о свим инфраструктурним пројектима  и даљим улагањима у развој инфраструктуре клубова.

На данашњој седници Скупштине одређени су такмичарски бројеви са распоредом првенства за Moцарт Бет Супер лигу и Moцарт бет Прву лигу Србије.

Одлуку о попуни упражњеног места у Moцарт Бет Првој лиги Србије донеће надлежни органи Фудбалског савеза Србије.