Батак: Морали смо да искористимо шансе у првом полувремену

Време читања: 2 минута

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛК: ВОЈВОДИНА – АПОЕЛ 1:2

Тренер Војводине Радослав Батак честитао је својим играчима на борби и игри у поразу од АПОЕЛ-а и истакао да је искуство Кипрана утицало на крајњи исход двомеча.

Фудбалери „старе даме“ изгубили су вечерас од АПОЕЛ-а резултатом 1:2 и тако испали из квалификација за Лигу конференције.

– Нажалост, исти резултат као и у првој утакмици. Од почетка смо нападали, имали смо инцијативу, имали смо шансе, посебно у првом полувремену. Онда смо опет примили јефтин гол у првом полувремену, у тренутку када имамо пет играча иза лопте, а они једног и тај један повратни пас је био довољан да примимо гол из једине њихове шансе у првом делу. АПОЕЛ има више искуства, али нисмо поклекли, изјезначали смо и опет стварали шансе. Имали смо више организованих напада, али њихов голман је имао чак четири круцијалне одбране.  У првом полувремену смо 10 пута ушли у опасну зону, а они су ушли једном и постигли су гол. Ипак, све то када се сабере, све је ишло у смеру да смо ми дали максимум, али грешке су саствани део и оне одређују квалитет играча. У другом полувремену у тој једној ситуацији нисмо зауставили напад на време, судија уместо раније да свира игру руком, свирао је у даљој акцији пенал. Осим те две ситуације када смо примили голове, немам шта да замерим играчима. Стварали смо шансе и борили смо се, али смо нажалост примили јефтине голове и то нас је коштало елиминације. Морам и да напоменем да њихов један играч има европских утакмица као цео наш тим и то је то искуство које нама недостаје – рекао је Батак.

Он је истакао да вечерас није имао много избора у састављању екипе.

– Нисмо могли много тога да променимо, јер је ово у овом тренутку била најспремнија екипа. Малбашић се вратио из повреде, Болинги није регистрован, и ништа круцијално нисмо могли да променимо. У финишу смо кренули у офанзиву, играли са двојицом нападача, требало је да нападнемо директнијим нападима, али нисмо успели да будемо довољно квалитетени да их угрозимо. Желели смо да пробамо и дугим лоптама да их деорганизујемо, али нисмо успели у томе – нагласио је Батак.

2023-08-04T00:15:35+02:0004. 08. 2023.|Актуелности, Вести|

Поделите са другима!

Go to Top