Време читања: 2 минута

СРПСКА ЛИГА “ВОЈВОДИНА” 

Кабел – Железничар 2:2 (2:1)

Нови Сад – Гледалаца: 100. Судија: Никола Шћепановић (Врбас) 7. Стрелци: Новаковић (из пенала) у 26. и Апостоловски у 38. за Кабел, Д. Петровић у 35. и Воларевић у 61. за Железничар. Жути картони: Петровић, Јелић, Вујошевић, Глишовић, помоћни тренер Новаковић, Влајковић (Кабел), Живановић (Железничар).

КАБЕЛ: Богуновић 6, Трнинић 6 (од 56. Влајковић -), Батос 6,5, Соковић 6,5, Новаковић 7,5, Ђорђевић 6,5 (од 46. Глишовић 6), Сердар 7 (од 73. Милисављевић -), Петровић 7, Апостоловски 7 (од 81. Радека -), Вујошевић 6, Јелић 6,5.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Милиновић 7, Петровић 7,5 (од 65. Грковић -), Сарачевић 7, Матијевић 6,5 (од 88. Качар -), Ђокић 6,5 (од 83. Радман -), Воларевић 7,5, Осман 7, Живановић 7,5, Тркуља 6,5, Јаћимовић 6,5, Миљевић 6,5 (од 46. Николић 6,5).

Играч утакмице: Данило Живановић

Гледаоци су задовољни напустили стадион крај Штранда иако није било победника, а повели су домаћи, Новаковић је извео корнер, док је у намери да избије лопту далеко од гола, Живановић закачио Ђорђевића, па судија Шћепановић није имао дилему, досудивши, оправдано, казнени ударац. Капитен Кабела био је сигуран за вођство – 1:0. Није се дуго чекало на изједначење, Живановић се искупио у 35. минуту убацивши у ватру Дејана Петровића, са леве стране, Богуновић је морао да вади лопту из мреже. Нову предност црвено-црнима донео је Апостоловски прецизним ударцем са 7-8 метара, Новаковић је учествовао код гола, пронашавши асистента, Марка Сердара, који је једним потезом преварио читаву одбрану ривала омогућивши крилном нападачу да матира Милиновића.

Инђијци су били бољи ривал у наставку, Ђокић је издржао дуел са Јелићем, проследио Боснићу, а овај послао гол лопту за Воларевић, иако је деловало да ће отклонити опасност, дошло је до неспоразума у одбраних домаћих, па је новајлија из ердевичке Слоге то искористио и вратио све на почетак – 2:2.

Ливајини пулени имају за чим да жале, јер су и након гола Воларевића диктирали темпо, на другој страни бележи се Соковићев покушај главом, али Милиновић се није дао изненадити.