Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

Младост ГАТ – Вршац 1:2 (1:0)

Нови Сад – ГАТ арена. Гледалаца: 300. Судија: Поповић (Крушевац). Стрелци: Абаџија у 5. минуту за Младост ГАТ, а Зоћевић у 55. и Чејић у 62. за ОФК Вршац. Жути картони: Томић, Килибарда (Вршац).

МЛАДОСТ ГАТ: Елесин, Дробњак, Илић, Керкез (од 64. Јездовић), Јокић (од 46. Поповић), Ђуричин (од 58. Ковачев), Кокановић, Танасин, Вукчевић (од 77. Вујаклија), Живковић, Абаџија (од 58. Балабановић).

ОФК ВРШАЦ: Андријанић, Зоћевић, Лазевски, Стојковић, Чејић (од 88. Грек), Тасић, Диуф, Томић (од 88. Благојевић), Килибарда (од 68. Миливојевић), Терзић. Миладиновић (од 74. Главинић).

Одличан старт утакмице обио се о главу, а Младост ГАТ је после Инђије доживела пораз од ОФК Вршца. Повели су домаћи преко Лукијана Абаџије, када је после ударца са дистанце лопта закачила некога од дефанзиваца и одсела у Андријанићевој мрежи. Зоћевић је 20 минута касније одапео стрелу, која је завршила је тик покрај стативе. Младост ГАТ је морала боље у завршници, расположен за игру био је Кристијан Живковић задавао је главобоље Вршчанима, али након продора по десној страни Кокановић се спетљао па није било промене. У налетима, Живковић се нашао и у две прилике, међутим без успеха. На другој страни, Елесин је добром интервенцијом скратио угао Килибарди и тако спречио најгоре.

Олако су фудбалери Младости ГАТ препустили посед на средини терена сналажљивом ривалу, у 55. минуту Зоћевић донео егал уз слабу реакцију одбране, након центаршута са десне стране. До потпуног преокрета гости су дошли седам минута касније, све је урадио Урош Чејић постигавши леп погодак, ударцем левом ногом са 13-14 метара.

Сви напори Новосађана да дођу до другог гола били су безуспешни, Живковић је уздрмао стативу, а Ковачев није успео да се прослави. Продором са своје половине измамио је уздахе, уместо да контру крунише поготком или асистенцијом за Живковића, гађао је покрај гола и бодови су отишли за Вршац.