Време читања: 2 минута

ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА ”ЈУГ”

Слога (Т) – Хајдук (Б) 2:0 (1:0)

Темерин – Гледалаца: 200. Судија: Никола Вукмановић (Нови Сад) 7,5. Стрелци: Крајновић у 31. и Марјановић у 88. минуту. Жути картони: Буквић (Слога), Мандић (Хајдук).

СЛОГА: Војводић 7, Томић 7, Унгар 7, Боро Пролић 7,5, Сендерак 8, Бановић 8, Латковић 6,5 (од 46. Папак 7), Ђорђе Пролић 6,5, Крајновић 7,5, Грујић 7,5 (од 80. Буквић – ), Јованов 6 (од 61. Марјановић 8).

ХАЈДУК: Слијепчевић 7, Гавриловић 7, Мрђеновић 6,5, Тодоровски 7, Татић 7, Вујовић 7, Јокић 6,5 (од 71. Ђорђевић – ), Мандић 6,5 (од 62. Милосављевић – ), Матић 6,5, Иван 6 (од 46. М. Митровић 7), Смиљанић 7,5.

Играч утакмице: Бановић

Километре је претрчао Стефан Бановић, лавовски се борио на средини терена и био иницијатор акције у 31. минуту, када је ударац Дарка Грујића одбранио голман Алекса Слијепчевић, некадашњи голман Слоге, али на одбитак је натрчао Душан Крајновић и потврдио да му је довољно мало простора да покаже голгетерски дар. Марко Вујовић, још један бивши адут Темеринаца, извео је слободњак, а Горан Смиљанић је из најбоље шансе за госте изборио само корнер, због одличне реакције Душана Војводића. По већ опробаном рецепту, тренер Мирко Давидовић, у другом полувремену, убацио је у игру крилне нападаче Немању Папка и Ненада Марјановића. Честим продорима, успевали су да поремете одбрамбену линију гостију из Бешке, наговештавајући да домаћини желе да ударе печат на тријумф. Корнер је, у 73. минуту, извео Марјановић, док је Немања Томић ударцем главом измамио уздахе навијаче, који су лопту већ видели у мрежи. Два минута касније, Слијепчевић је парадом спречио погодак Марјановића, после проигравања пожртвованог Папка. Дуго ће се препричавати мајсторија Ненада Марјановића за 2:0, пошто је прихватио лопту од капитена Томића, прошао бека Мрђеновића и сервирао ”кифлу” у супротан угао. Бановић је за сјајну партију заслужио да буде награђен голом, у надокнади времена, гађао је под пречку, али Слијепчевић је врховима прстију преусмерио лопту у корнер.

М. Менићанин