Време читања: 2 минута

ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА “ЈУГ“

Слога (Т) – Цемент 2:0 (0:0)

Темерин – Гледалаца: 300. Судија: Дејан Кресић (Тител) 6,5. Стрелци: Грујић у 47. и Ђ. Пролић у 90+2 минуту. Жути картони: Бановић, Томић (Слога), Бакош, Мијаиловић, Јеремић, Пековић (Цемент). Црвени картон: Студен (Цемент) у 35. минуту.

СЛОГА: Војводић 7, Томић 7 (од 65. Борић – ), Латковић 6,5 (од 46. Јаковљевић 7), Боро Пролић 7,5, Унгар 7,5, Бановић 7,5, Радонић 6,5 (од 46. Буквић 6,5), Марјановић 7 (од 65. Богавац – ) Крајновић 7 (од 84. Јованов – ), Ђорђе Пролић 8, Грујић 7,5.

ЦЕМЕНТ: Студен 5, Пековић 6,5 (од 65. В. Сапунџић – ), Каписода 7, Јеремић 6,5, Зелић 7, Солдат 7 (од 75. Боровница – ), Вукобратовић 7, Н. Сапунџић – (од 35. Божић 6,5), Вучковић 7, Бакош 6,5 (од 65. Мијаиловић – ), Хорват 6,5 (од 46. Ружин 7).

Играч утакмице: Ђорђе Пролић

Koрнер је, у 35. минуту, извео Ненад Марјановић, бонус Душан Радонић био је највиши у скоку, упутивши ударац главом изнад пречке, док су Беочинци сматрали да је Никола Студен фаулиран приликом интервенције. Голман гостију, као најратоборнији у протестима код судије, добио је црвени картон.

Само што је почело друго полувреме, акцију домаћина по левој страни, организовали су Мирослав Буквић и Ненад Марјановић. Ка голу је распалио Ђорђе Пролић, лопта је погодила дефанзивца Цемента, променила смер и пала испред Дарка Грујића, који је хладнокрвном реакцијом обезбедио вођство.

Беочинци су добро трчали, тако су учинили да се не примети да имају играча мање, али били су недоречени на офанзивном плану. Данијел Солдат је ударцем са дистанце приморао Душана Војводића да изађе из зоне комфора, а одлично је реаговао, преусмеривши лопту у корнер. Андреј Вучковић је, у 60. минуту, на центаршут Петра Каписоде, уз продор Бојана Ружина, циљао поред стативе.

Недовољно опорављени Душан Крајновић, није оставио саиграче на цедилу, борио се као да му колено не задаје главобољу и у 71. минуту проиграо Милоша Богавца, који је искоса гађао превисоко. Ђорђе Пролић (18) је преузео капитенску траку пошто је терен напустио Немања Томић и три дана уочи рођендана изборио се за поклон у виду поготка, којим су Темеринци ударили печат на тријумф. Филип Унгар је убацио лопту из аута, имењак Јованов је наставио акцију, а Ђорђе Пролић је разменио дупли пас са Милошем Богавцем и затресао мрежу.

М. Менићанин