Време читања: 2 минута

ТСК У ШЕСТОМ КОЛУ УПИСАО ПРВЕНАЦ НА ВОЈВОЂАНСКОМ ”ЈУГУ”, НАПЛАТИВШИ РАНИЈЕ ПРОМАШАЈЕ

Из четвртог покушаја на домаћем терену, темерински ТСК, повратник у друштво војвођанских лигаша, изборио је победу, чиме је удахнуо кисеоник пред нова искушња на ”Југу”. Три бода освојена у окршају са Доњим Сремом 2015 (3:0), донела су олакшање играчима и стручном штабу, али и обрадовала навијаче, који су поново у великом броју слали ветар у једра.
-Нисмо имали право на грешку. Под императивом освајања бодова, играчи су изнели терет задатака, а друго полувреме било је једно од најбољих у последње време. Вратило нам се за раније промашаје, знали смо да ће се то догодити пре или касније – каже тренер Михајло Козомора.
Захтеви које поставља виши ранг нису занемарљиви. Минула сезона, била је обележена победама у Првој новосадској лиги, а чим није кренуло по истом такту у јачој конкуренцији, појавили су се критичари, стављајући под сумњу домете играчког кадра.
-Лакнуло нам је после првенца, али успех ће делимично изгубити вредност уколико не наставимо позитиван низ. На мечевима са Дунавом, Слогом и Радничким 1910, постизали смо голове у уводних пет минута, а остајали без победе. Извлачимо поуке, да нам се пропусти не би понављали – јасан је Михајло Козомора.
Током седмице уочи меча са Пећинчанима, везиста Никола Свитић, имао је само један тренинг, и то смањеног интензитета, због проблема са повредом. На терену, био је један од најбољих, показавши како се бори за клуб и место у којем живи.
-Нисам очекивао да будем међу стартерима, јер сам кубурио са повредом, али сам стиснуо зубе и изгурао свих 90 минута. Победа је све излечила, вратили су се осмеси на лица, а самопоуздање је опет достигло потребан ниво. Одиграли смо дисциплиновано, борили се за сваку лопту – истиче Никола Свитић.
У надокнади времена, мајсторски је, изнад штопера, ”боцнуо” лопту, коју је грудима прихватио Милош Ергарац и ставио тачку на одлично издање црвено-белих.
-У недељном термину матинеа гостујемо Славији, чији играчки кадар одлично познајемо, а седам дана касније ћемо угостити лидера Јединство. Ако томе додам да потом следи општински дерби у Бачком Јарку, јасно је са каквим изазовима ћемо се суочити. Лига је захтевна, сваки меч морамо да одиграмо пуним капацитетом – поручио је Никола Свитић.
М. Менићанин

ЈОВАНОВИЋ ЗА ТВ ШПИЦЕ

Милан Јовановић, офанзивни везиста рођен 2002. године, дан пре меча са Доњим Сремом 2015, прославио је рођендан. Његова мајсторија, из слободног ударца са 23 метра, када је пребацио живи зид и погодио горњи угао, била је за ТВ шпице и дуго ће се препричавати. Поникао је у ОФК Параћину, био у СФС Борцу, Црвеној звезди, нишком Радничком, а у Темерин је стигао из српсколигаша Јединства (Параћин).