Време читања: 2 минута

ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА ”ЈУГ”

Славија – ТСК 1:2 (0:0)

Нови Сад – Гледалаца: 200. Судија: Никола Вукмановић (Нови Сад) 7. Стрелци: Ферати у 82. за Славију, Стјепановић у 59. и Радичић у 90+5 за ТСК. Жути картони: Ферати, Тришић, Жакула (Славија), тренер Козомора, Радичић, Стјепановић, Јовановић, Илеш, Ергарац, Предраг Марковић (ТСК). Искључење: помоћни тренер Томић (ТСК) у 54. минуту.

СЛАВИЈА: Завиш 7, Вучковић 7 (oд 79. Ђурић – ), Ерор 6,5 (од 60. Жакула – ), Убовић 7, Гајић 7, Дражић 7, Ђаковић 7, Малеш 6,5 (од 60. Миљковић -), Ферати 7, Миловац 7, Тришић 7,5.

ТСК: Недељковић 7,5, Петар Марковић 7, Влаисављевић 7, Остојић 7,5, Радичић 8, Свитић 7,5, Стјепановић 7 (од 65. Ергарац – ), Илеш 7, Јовановић 7 (од 62. Предраг Марковић – ), Пуповац 7, Илић 7.

Играч утакмице: Душко Радичић

Матине је пријао Темеринцима, издржали су током првог полувремена неколико опасних налета домаћина, преко Милоша Тришића и Марка Миловца, а онда се радовали када је Страхиња Илић под фаулом проиграо Благоја Стјепановића. Крилни нападач гостију, као метак, улетео је у празан простор и подесио нишан – 0:1. Растко Недељковић, бонус на голу гостију, од почетка је уливао сигурност. Четири минута после вођства, парадом је спречио Милоша Тришића да из слободног ударца погоди мрежу некадашњег клуба. Тришић је био у центру пажње и у 72. минуту. Акцију је започео капитен Урош Дражић, сви су видели лопту преко линије, чак је и голман био савладан, али завршила је поред стативе. Одбрани гостију, попустила је концентрација у 82. минуту, то је искористио Марко Ђаковић, док је Един Ферати био сналажљив код прве стативе – 1:1. Домаћини су појачали притисак, надајући се да ће до краја успети да преокрену резултат, али у петом минуту надокнаде уследио је хладан туш у режији двојице штопера гостију. Владимир Остојић је извео корнер, а Душко Радичић био највиши у скоку и ударцем главом изазвао ерупцију радости саиграча. Чим је лопта кренула са центра, судија је означио крај…

М. Менићанин