Време читања: 3 минута

МЛАДОСТ И ТСК РЕМИЗИРАЛИ НА ЛИВАДИЦИ ПРЕД 600 ГЛЕДАЛАЦА, ОБА ГОЛА ВИЂЕНА У НАДОКНАДИ ВРЕМЕНА

У општинском дербију, Младост и ТСК, одиграли су нерешено (1:1), а да није било дешавања у надокнади времена меч не би могао да добије прелазну оцену. Амбијент на Ливадици, захваљујући одзиву око 600 гледалаца, био је леп, при чему је утисак да није претерано инспирисао актере.
Прво полувреме, било је скромне садржине. Најбољу прилику имали су домаћини, у 25. минуту, када је капитен Мирко Дринић нишанио доњи угао, а гостујући голман Растко Недељковић успео лопту да преусмери у корнер. Претходно су акцију креирали Дејан Митровић и млади Милош Ђумић (19), који је због претрчаних километара добио највише аплауза.
Ни комшије из Темерина, ослабљене неиграњем капитена Јове Пуповца и офанзивца Страхиње Илића, нису биле статични посматрачи, па је Милан Јовановић из слободњака са 30 метара, у 59. минуту, уздрмао пречку. Последњих петнаест минута, црвено-бели су имали играча више, пошто је леви бек Жељко Јокић играње руком платио другом јавном опоменом.
Талентовани голман Немања Пајфер, рођен 2006. године, два пута је одлично интервенисао, осујетивши покушаје Милана Јовановића и Милоша Ергарца, али ништа није могао да учини у другом минуту надокнаде. Милорад Кнежевић је прекршајем зауставио Благоја Стјепановића, а слободан ударац у висини клупе за резервне играче је извео Милан Јовановић. Смер лопте упућене у срце казненог простора, променио је штопер гостију Душко Радичић, довољно да одседне у мрежи домаћина. У последњем налету Јарачана, пенал је изборио пожртвовани Димитрије Вејин, а одговорност је преузео Илија Ердељан, новајлија из Бачког Градишта, уписавши трећу рецку од доласка у Младост.
Била је ово пета утакмица да ТСК не успева да сачува вођство из чега проистиче доза оправданог незадовољства тренера Михајла Козоморе, који је највећи део играчке каријере провео у Младости, потом био и тренер плаво-белих.
Пуно изазова, очекује и Дарка Пушкарића. Прошло је месец дана од победе против Ветерника (1:0), чекање на ново славље се одужило. До краја јесење етапе, на домаћем терену, више не би смело да буде празног хода, да би екипа пројектована за много више од борбе за опстанак, поправила утисак.
Без обзира на чињеницу да су се на врху издвојили Хајдук (Дивош), Јединство из Руменке и Слобода (Доњи Товарник), ове сезоне војвођански ”Југ ” карактерише изједначеност екипа, израженија него ранијих година, тако да разлика између четвртопласиране Славије и претпоследњих Шиђана износи седам бодова. Две победе или два пораза, остварени у низу, драстично мењају поглед на ривале, па Јарачани и Темеринци из ремија треба да извуку подстрек за преостале испите, ради повећања бодовног салда, неопходног у циљу мирнијег пролећног лета. Неће им бити лако предстојећег викенда, Младост гостује у Дивошу, док у Темерин долази Слобода која је већ освојила десет бодова у улози госта.
М. Менићанин

ТРЕНЕРСКИ ДЕБИ ДАРКА ПУШКАРИЋА

Јарачани су, после три узастопна пораза, имали императив победе, предвођени новим тренером Дарком Пушкарићем. Некадашњи првотимац Чукаричког, први чин самосталног тренерског ангажмана, имао је међу плаво-белима, уз претходни одлазак са кормила Саве Ковачевића. Суочен је био са кадровским проблемима, јер Александар Ерак, Милан Ковачевић и Немања Вукмановић, нису били у комбинацији за окршај са комшијама. У таквој ситуацији, поред двојице обавезних стартера рођених 2004. године и касније, на клупи су била чак петорица бонуса.